Bu sene EYT çıkıyor mu, ne zaman çıkacak? Emeklilikte yaşa takılanlar yasasında 3 formül

Emeklilikte yaşa takılan yüz binler hükümetten müjdeli haberi bekliyor. Konu hakkında çalışmalar hızlanırken bilgi almak isteyenler "EYT çıkıyor mu, ne zaman çıkacak? EYT son durum nedir?" diye soruyor. İşte ayrıntılar...

EYT konusu yıllardır gündemde... Konu seçimler öncesi yeniden masaya yatırılmış durumda... Binlerce kişi yasanın çıkmasını bekliyor. Hükümetten zaman zaman açıklamalar gelirken sıkça "EYT çıkıyor mu, ne zaman çıkacak? Emeklilikte yaşa takılanlar yasasında son durum nedir?" sorusuna cevap aranıyor.

EYT SON DURUM NEDİR?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için nelerin konuşulduğu elbette kulislere birkaç başlık şeklinde yansıyor.

Öncelikle sorunun nedenini hatırlatalım 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanların emekliliği hak etme koşulları değiştirildi ve zaman içerisinde yapılan yasa değişiklikleriyle emeklilik yaşı artırıldı. Bu nedenle bazı kişiler prim günlerini doldurmalarına rağmen yaşa takılarak emekli olmayı bekliyorlar.

Bu sene EYT çıkıyor mu, ne zaman çıkacak? Emeklilikte yaşa takılanlar yasasında son durum nedir?

1.FORMÜL

Bu noktada 3 ana başlık karşımıza çıkıyor. Yaş koşullarının kademeli düşürülmesi masadaki seçenekler arasında. 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanlardan istenen yaş koşullunun kademeli olarak

2. FORMÜL

İkincisi ise emekli aylıklarında kesintiyle emeklilik tarihinin öne çekilmesi ikinci seçenek olarak masada. Aylıklarda belli oranda kesinti yapılarak emeklilik tarihinin öne çekilmesi kapsamında kesintinin emeklilik yaşı dolana kadar olması ihtimali de dünyadaki diğer örnekler arasında bu da inceleniyor. Kişi yaşını doldurduğunda kesintinin de otomatik olarak kaldırılması çalışmalarda arasında..

3. FORMÜL

Üçüncü ve en çok üzerinde durulan seçenekse prim gün şartını dolduranlarda yaş koşulunun aranmaması..düşürülmesi
bunun için önerilen seçenek şu ki, Erkeklerde 9 bin , kadınlarda da 7200 prim gün şartını yerine getirenlerde yaş koşulu aranmaksızın emekli olabilmelerinin önünün açılması gündemde.

Bu kapsamda eksik primi olanlarında borçlanma yoluyla primini tamamlayabileceklerine dikkat çekiliyor. Çalışma henüz tamamlanmadı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı mesailerini sürdürüyor.seçeneklerden birtanesi.

Bu sene EYT çıkıyor mu, ne zaman çıkacak? Emeklilikte yaşa takılanlar yasasında 3 formül ile ilgili etiketler EYT emeklilik
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.