Bu profesör insanların yüzüne nasıl bakacak?

Michigan Üniversitesi'nden Prof. Dr. Onur Başer, 23 Mart'ta Türkiye ve koronavirüs salgını ile ilgili yaptığı değerlendirmelerde kara bir tablo çizmişti. Türkiye'de operasyonel haberleriyle tepki çeken DW Türkçe'ye konuşan Başer Türkiye'de 150-600 bin ölüm olacağını iddia etmişti.

Türkiye'ye karşı muhalif haberleri ile dikkati çeken DW Türkçe, 23 Mart'ta gerçekleştirdiği röportajda ABD'de görev yapan Prof. Dr. Onu Başer ile konuştu.

Söz konusu röportajda Başer Türk sağlık sistemini yerden yere vurarak şu ifadeleri kullanmıştı;

"En düşüğünü bile alsak Türkiye'de 32 milyon kişinin koronavirüsünden etkileneceğini gösteriyor. 32 milyon kişinin etkilenmesi 150 bin ile 600 bin arasında bir ölüm olacağının habercisi. 1.6 milyon hastanın yatış olacağını gösteriyor. Türkiye'de yatak sayısı 200 bin kadar. En az 640 bin hastanın yoğun bakım ünitesine ihtiyacının olacağını gösteriyor. Ki bu sayı Türkiye'de 40 bin civarı"

HİÇBİR ÖNGÖRÜSÜ TUTMADI
ABD'de görevli olan Başer'in yönelttiği eleştiriler ve yaptığı simülasyonun gerçekleri yansıtmadığı kısa süre sonra Sağlık Bakanlığı'nın objektif şekilde açıkladığı rakamlar ile tamamen çürütüldü. Öyle ki Türkiye, aldığı önlemler ve süreci yönetme konusunda dünyada parmakla gösterilen bir konuma geldi.

Bu profesör insanların yüzüne nasıl bakacak? ile ilgili etiketler dw türkçe onur başer
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.