Bu Poğaça Piknikte Yeniyor! Piknik Kahvaltısı İçin Pambık Piknik Poğaçası tarifi

Baharın gelmesiyle kendini çimlerin üzerine atan milyonlarca insanın vazgeçilmez etkinliğidir piknik. Pazar günleri doğanın koynunda yapılan piknik kahvaltısı da eş ve Dostun bir araya geldiği müstesne zamanlardır. İşte piknik kahvaltısında yiyeceğiniz yumuşacık piğaça tarifini sizler için hazırladık. Çünkü bu Poğaça sadece Piknikte yeniyor.

Piknik kahvaltılarının azgeçilmez üyesi poğaçadır. Önceki günden hazırlanan mayası ve malzemeleriyle bayatlama derdi olmadan yumuşacık poğaça tarifi hazırlamanız için bir araştırma yaptık. Şöyle püfür püfür esen bir ağacın altında lezzetine doyamayacağınz poğaça yediğinizi düşünerek bir Hayal kurun. İşte adeta pambık gibi poğaça tarifiyle karşınızdayız.Bu Poğaça Piknikte Yeniyor! Piknik Kahvaltısı İçin Pambık Piknik Poğaçası Tarifi.

Poğaça tarifleri için internette araştırma yapanların birçok tarifle karşılaştığını biliyoruz. Ancak vereceğimiz poğaça tarifi sadece piknik yapacaklar için geçerli. Eş ve dostla yapacağınız piknik kahvaltısında lezzetli mi lezzettli yumuşacık bir poğaça yemek ardından hamak keyfi yapmak için detaylar haberimizde.

Bu Poğaça Piknikte Yeniyor! Piknik Kahvaltısı İçin Pambık Piknik Poğaçası tarifi

Piknik poğaçası tarifi için malzemeleriniz hazırsa başlayalım. Hafta sonu eğlenceleriyle stres atacağınız piknikte komşunuza da ikram edeceğiniz poğaça tarifi burada.

Piknik Poğaçası tarifi

Malzemeler

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı zeytinyağı
150 gr oda sıcaklığında tereyağ
42 gr yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
8 su bardağı un
2 yumurta akı
2 yumurta sarısı

Bu Poğaça Piknikte Yeniyor! Piknik Kahvaltısı İçin Pambık Piknik Poğaçası tarifi - Resim : 2

Hazırlanışı

1 bardak Ilık süt ile 1 bardak ılık suyu karıştırın.
Mayayı yoğurma kabına alın. Üzerine 1 bardak ılık sütü, şekeri, ve tuzu katıp 10 dakika bekletin. Mayanız aktive olsun.
Daha sonra yoğurma kabına kalan süt ve su karışımını ilave edin.
Yumurta aklarını, zeytinyağını ve oda sıcaklığında tereyağını ekleyip karıştırın.
Yavaş yavaş unu ilave edin. Yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında çok katı olmayan bir hamur elde edin. Ununuzu kontrollü ekleyin ve daha fazla un gerekirse ilave edebilirsiniz. Hamuru 5 dakika kadar yoğurun. Pürüzsüz bir hamur olsun.
Yoğurma işlemi bitince üzerini streç film ile kapatın ve 35-40 dakika daha mayalandırın.
Hamurunuz iki katına çıkacaktır. Üzerini açıp havasını alın. Sonra bezelere ayırın. Eğer mandalina büyüklüğünde yaparsanız yaklaşık 22 poğaça elde edersiniz. Bezeleri isteğe göre daha büyük yada daha küçük yapabilirsiniz.
2 yumurta sarısını, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı süt ile karıştırın.
Bir tepsiye yağlı kağıt koyun ve poğaçaları tepsiye eşit aralıklarla dizin. Yumurta sarısı ile yaptığınız karışımı bir fırça yardımı ile poğaçaların üzerine sürün.
Poğaçaları 35-40 dakika tepside bekletin ve mayalanmasını bekleyin. Bu arada fırınınızı önceden 180°C de ısıtın.
Önceden ısınmış fırında 25-30 dakika, alt üst kızarana kadar pişirin. Isınma süresi fırına göre değişebilir.

 

 

Bu Poğaça Piknikte Yeniyor! Piknik Kahvaltısı İçin Pambık Piknik Poğaçası tarifi ile ilgili etiketler Poğaça tarifi piknik poğaçası tarifi poğaça yumuşak
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.