“Bu parayı bana ver, seni belediyeye aldıracağım. Vermezsen de parti ile ilişkini keseceğim"

Turgutlu İYİ Parti İlçe Başkanı Önder Ertaş’ın yardım paralarını hesabına geçirme skandalı büyüyor. SuperHaber’e konuşan, parası elinden alınan eski İYİ Partili Mehmet Fatih Şengül, inanılmaz itiraflarda bulundu. Şengül, "Belediyeden aldığım nakdi yardımı İYİ Parti Turgutlu İlçe Başkanı Önder Ertaş benden istedi. Karşılığında beni belediyeye aldıracağını söyledi. Parayı ona verdim o da kendi hesabına yatırdı" dedi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde ortaya çıkan, İyi Parti İlçe Başkanı Önder Ertaş’ın yardım paralarını iş vaadi ile hesabına alması ile ilgili iddialar devam ediyor.

SUPERHABER YAZDI, ORTALIK KARIŞTI!

Turgutlu’da gündem olan, eski milletvekili Tevfik Diker’in kendisine gelen savcılık soruşturması ve bilgilerini, İçişleri Bakanlığı’na yollaması ile ortaya çıkan skandalın tüm detaylarını SuperHaber yazmıştı. Ortaya çıkan ifadeler ve iddialara göre, İyi Parti Turgutlu İlçe Başkanı Önder Ertaş, CHP’li Turgutlu Belediyesi’nin yoksul ve muhtaç kişilere her ay verdiği bin lira için, partiye üye ve yönetimde olan 10 kişinin adını yazdırdı. Turgutlu Belediyesi ise bu kişileri araştırmadan onay verdi.

“Bu parayı bana ver, seni belediyeye aldıracağım. Vermezsen de parti ile ilişkini keseceğim"

İYİ Parti Turgutlu İlçe Başkanı Önder Ertaş(soldan ikinci) SuperHaber’e skandalı anlatan mağdurlardan Mehmet Fatih Şengül..(sağdan üçüncü)

YARDIM PARALARINI KENDİ HESABINA YATIRDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Onay sonrası ilçe başkanı Ertaş, bir yıldan beri, her ay 10 kişiye yatırılan toplam 10 bin lirayı çektirip kendi hesabına yatırmaya başladı. Skandal, eski milletvekili Tevfik Diker’in İçişleri Bakanlığı’na gönderdiği yazı ile ortaya çıktı.

“Bu parayı bana ver, seni belediyeye aldıracağım. Vermezsen de parti ile ilişkini keseceğim" - Resim : 2Mehmet Fatih Şengül, İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz ile..

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER DE BİLİYOR

Turgutlu’da herkesin bildiği bu olay, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kemal Kılıçdaroğlu’na iletildi. Ancak durumdan haberi olan CHP’li Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ve İyi Partili Önder Ertaş için bir uyarı dahi yapılmadı. Skandalın ortaya çıkmasından sonra, başta Manisa Valiliği olmak üzere, Turgutlu Kaymakamlığı ile cumhuriyet savcılığı soruşturmasının sürdüğü ve paraları alınan mağdurların, ”tanık” sıfatı ile bilgilerine başvurulmasına devam edildiği öğrenildi.

PARASI ELİNDEN ALINAN MAĞDUR SUPERHABER’E KONUŞTU!

SuperHaber, Turgutlu’da konuşan parası elinden alınan, eski İyi Partili Mehmet Fatih Şengül’e ulaştı ve skandalı sordu. SuperHaber’e inanılmaz itiraflarda bulunan Şengül, Turgutlu’daki skandalı şöyle anlattı:

”İYİ Parti'nin kurulmasıyla kurucu ilçe başkanı Nilay Yaşır döneminde, gençlik kolları üyeliğinde siyasi hayatıma başlangıç yaptım. Nilay Yaşır'ın istifası üzerine, Turgutlu İlçe Başkanlığı’na Önder Ertaş atandı. Atama ile gelen yönetimde, sırasıyla Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı, Gençlik Kolları Başkanı, ana kademede Kalkınma Politikaları Başkanlığı, istifa etmeden önce, 8 ay İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttüm.” dedi.

“Bu parayı bana ver, seni belediyeye aldıracağım. Vermezsen de parti ile ilişkini keseceğim" - Resim : 3

“CHP İLE İTTİFAK VE BELEDİYENİN KAZANILMASI ÖNDER ERTAŞ’A YARADI"

Savcılığa “tanık” olarak ifade veren Şengül, konuşmasının devamında skandalı şöyle dile getirdi.

”Konuya gelecek olursak; 2019 Yerel seçimlerinde CHP ile “Millet İttifakı”nda birleşti.Turgutlu Belediyesi seçimini Çetin Akın kazandı. CHP’nin kazanmasıyla Önder Ertaş'a gün doğdu. İYİ Parti'de siyasete başlamadan önce, geçmişte yaptığı yolsuzlukları ve ahlaksızlıkları ilçe başkanı atanınca yapmaya devam etti. Belediyeden durumumuz olmadığı için bize çıkan nakdi yardımı, iş vaadi ile bizden almasının haricinde yaptığı ahlaksızlara şahit olduk. Partide yasak aşk yaşadığı ve bunu eşinin öğrenmesiyle, sorunlar yaşadığı ortaya döküldü. Mali İşlerden Sorumlu ilçe Başkan Yardımcısı Ramazan Efe'nin, İlçe sekreterine pornografik görüntü ve video yüklü hafıza kartı verdiğine şahit oldum. Basın Danışmanı Ömer Arıkan isimli kişi "Sübhaneke" duası ile alay etti. Genel Merkez her şeye gözünü kulağını tıkadı. Ömer Arıkan isimli kişi tepkiler artınca istifa ettirildi."

“İŞ VAADİ İLE BİZLERDEN YARDIM PARALARINI ALDI"

Şengül açıklamasında, Turgutlu’da yaşanan skandalın detaylarını ise şöyle anlattı:

Yolsuzluk konusunda, bir sefere mahsus olarak durumum olmadığı için belediyeden nakdi yardım için başvuruda bulundum. Yardım 4 gün içinde onaylandı. Yardım parasını Halbank'tan çektim. İYİ Parti Turgutlu İlçe Başkanı Önder Ertaş "Bu parayı bana ver seni belediyeye aldıracağım. Vermezsen de parti ile ilişkini keseceğim." dedi. Ben de kendisine parayı verdim. Parayı, aynı yol üstünde bulunan Ziraat bankası ATM'sinde kendi hesabına yatırdı. Ben bu olayları, önce İyi Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz’a da anlattım. Ancak o da Önder Ertaş ile ilgili hiç bir şey yapmadı.

“Bu parayı bana ver, seni belediyeye aldıracağım. Vermezsen de parti ile ilişkini keseceğim" - Resim : 4

(Soldan sağa) Turgutlu İlçe Başkanı Önder Ertaş Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz ve Mehmet Fatih Şengül

“MERAL AKŞENER VE KORAY AYDIN’I PROTESTO EDİYORUM"

19 ve 20. dönem Milletvekili Tevfik Diker Bey’in, bu yolsuzluk üzerine gidip, olayı aydınlığa çıkarmak adına yaptığı mücadele sonucunda, harekete geçen ilgili kurumlar, şahsımın da olduğu 6 kişinin tanık olarak ifadesine başvurdular. Ben de bütün bildiklerimi anlattım.
Konunun takipçisi olduğumu tekrar beyan ederek Meral Akşener ve Koray Aydın'ı protesto ediyorum.

 

“Bu parayı bana ver, seni belediyeye aldıracağım. Vermezsen de parti ile ilişkini keseceğim" ile ilgili etiketler İYİ Parti TURGUTLU SKANDALI
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.