"Bu operasyonu sonlandıracak durumda değiliz"

Avrupa Birliği'nin başat ülkelerinden Türkiye'yi harekatı durdur çağrıları geledursun AB'nin finans merkezi sayılan Lüksemburg'dan itiraf gibi bir açıklama geldi. Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, AB liderlerini dürüst olmaya çağırdı ve "Avrupalılar olarak bu operasyonu (Barış Pınarı Harekatı) sonlandıracak durumda değiliz. İnsanlara karşı dürüst olmalıyız." dedi. Asselborn, Türkiye'ye Suriye rejimi ve müttefiklerinden bir saldırı gelmesi halinde ne yapılması gerektiğini de söyledi.

Lüksemburg'da düzenlenen Avrupa Birliği Dış İlişkiler Konseyi çerçevesinde basına açıklamalarda bulunan Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili konuştu.

Asselborn, "Avrupalılar olarak bu operasyonu (Barış Pınarı Harekatı) sonlandıracak durumda değiliz. İnsanlara karşı dürüst olmalıyız." ifadesini kullandı.

Mevcut durumun çok karmaşık olduğuna işaret eden Asselborn, "Örneğin Suriye ya da Suriye'nin müttefikleri Türkiye'ye saldırsa tüm NATO üyelerinin destek sağlaması gerekir." diye konuştu.

"Bu operasyonu sonlandıracak durumda değiliz" ile ilgili etiketler Türkiye Suriye Avrupa lüksemburg Jean Asselborn
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.