Bu iki haber arasında yalnızca 1 saat var

Türkiye iki gündür, Uludağ'da farklı otellerde düzenlenen eğlencelerde uyulmayan koronavirüs kurallarını konuşuyor. Alınan salgın tedbirleri nedeniyle esnafların olduğu zor duruma dikkat çekenler, bu eğlencelere tepki gösterirken, Hürriyet'te bir saat arayla yayınlanan iki haber de dikkat çekti.

Türkiye'de kış turizminin önemli merkezlerinden olan Uludağ'da düzenlenen koronavirüse davetiye çıkara görüntüler Türkiye'nin gündemine oturdu.

85 BİN LİRA PARA CEZASI

Sosyal mesafenin hiçe sayıldığı ve maske takanların az sayıda olduğu partilerin görüntüleri sosyal medyadan yayınlandıktan sonra jandarma ekipleri parti düzenlenen bir otele 85 bin lira para cezası uyguladı.

ESNAF KEPENK KAPATIRKEN ONLAR EĞLENCEDE

Sosyal medyada yayınlanan görüntüler ise infiale neden oldu. Esnafların koronavirüs tedbirleri nedeniyle kepenk indirmek zorunda kaldığına dikkat çekenler, Uludağ'daki bu umursamazca davranışlara tepki gösterdi.

BURSA VALİLİĞİNDE ACİL TOPLANTI

Bursa Valiliği ise Jandarma koordinesinde, Uludağ’daki Otel ve Cafe işletmecilerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda kurallar ve genelge gereği alınması gereken tedbirler konuşuldu.

HÜRRİYET'TEN BİR SAAT ARAYLA İKİ FARKLI ULUDAĞ HABERİ

Tüm bu tartışmalar sürerken, medyada ilginç bir detay dikkatleri çekti. Hürriyet gazetesinin internet sitesinde Uludağ'a ilişkin bir saat arayla iki farklı haber yapıldı.

İlk haberde Uludağ'da sosyal mesafe kurallarına uyulduğu ve tatilcilerin kayak keyfi yaptığı anlatılırken, ikinci haberde ise tam tersi ifadelere yer verildi.

Sonraki haberde Uludağ'da tedbirlerin hiçe sayıldığı vurgusu yapan Hürriyet'in yaşadığı çelişki dikkatleri çekti.

Bu iki haber arasında yalnızca 1 saat var

İZZET ÇAPA: ŞİZOFRENİK BİR DURUM

İki haberi de sosyal medya hesabından paylaşan İzzet Çapa, "Hürriyet’te yayınlanan bu iki haber arasında sadece 1 saat fark var. Onur Özışık'ın dediği gibi şizofrenik bir durum" ifadesini kullandı.

Bu iki haber arasında yalnızca 1 saat var ile ilgili etiketler Hürriyet Uludağ Bursa İzzet Çapa
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.