'Bu ne bir tehdittir ne de bir blöftür'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkan Erdoğan'ın "Kapıları açarız' sözüne istinaden "Böyle bir göç olursa Avrupa'nın bundan etkilenmemesi söz konsu değildir" dedi

İtalya'nın Cernobbio kentinde düzenlenen 45. Ambrosetti Forumu'na katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Oktay, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapılarımızı açarız' açıklaması'na ilişkin soruya, "Bu ne bir tehdittir ne de bir blöftür. Bu bir gerçektir" cevabını verdi.

Oktay sözlerine şöyle devam etti:

"Nasıl olsa yeni göç akımı dalgası başlarsa Türkiye bunu göğüsleyecektir yaklaşımı ve rahatlığı, kesinlikle yanlış bir rahatlık ve yaklaşımdır. Türkiye hiçbir ülkenin bekçisi değildir. Onların göçmen deposu değildir. Oluşturdukları krizlerin de faturasını ödeyecek ülke değildir."

Oktay, Rusya Devlet Başkanı Putin'in G7 önerisi'ne ilişkin bir soruya ise, "Türkiye, olaya doğu-batı veya farklı bir blok boyutundan bakmaz, kendi çıkarları boyutundan bakar." şeklinde yanıtladı.

'Bu ne bir tehdittir ne de bir blöftür' ile ilgili etiketler Fuat Oktay İdlib Avrupa göçmen
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.