Bu masum fotoğraf diplomatik kriz çıkarabilir

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Twitter hesabından köpeğinin fotoğrafını paylaştı. Pompeo'nun paylaştığı fotoğrafta köpeğin Disney karakteri Winnie the Pooh ile oynadığı görüldü. Çin'de lider Şi Jinping'e benzetilen ve yasak olan ayı Winnie'nin yer aldığı fotoğraf olay yarattı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Twitter mesajında yer alan fotoğrafta, Mercer adlı köpeği 'en sevdiği oyuncakları'nın arasında oturuyor.

Yerdeki oyuncaklar arasında ise en önde Disney'in ünlü çizgi karakteri Winnie the Pooh'nun (Ayı Winnie) peluş oyuncağı bulunuyor. Bu nedenle Pompeo'nun bu "masum" görünen köpek fotoğrafıyla aslında Çin'e üstü kapalı bir mesaj gönderiyor olabileceği yorumları yapılıyor.

Bu masum fotoğraf diplomatik kriz çıkarabilir

 

WİNNİE THE POOH ÇİN'DE NEDEN 'SAKINCALI?'

BBC Türkçe'de yer alan habere göre: Şi, ilk kez 2013'te dönemin ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldiği ABD ziyareti sırasında Disney karakterine benzetilmişti.

İri-yarı Şi ve uzun boylu Obama'nın birlikte çekilen fotoğrafıyla Winnie the Pooh ve Kaplan Tigger'ın Yüz Hektar Ormanı'ndaki yürüyüşü arasında bağlantı kurulmuştu.

Bu masum fotoğraf diplomatik kriz çıkarabilir - Resim : 2

Bu benzetme, Çinli yetkililerce sansürlenene kadar internette çokça paylaşıldı.

Daha sonra, muhalifler için Winnie the Pooh, Şi ile alay etmek için kullanılan bir sembol haline geldi.

Bu benzetme sosyal medyada yayılmaya başlayınca, Sansür Kurulu'nun kararıyla paylaşımlar kaldırıldı.

Artık Winnie Çin'de, kullanmadan önce bir kere daha düşünülen isimlerden. Çin internette Ayı Winnie temalı paylaşımları ve fotoğrafları sansürlüyor.

Bu masum fotoğraf diplomatik kriz çıkarabilir ile ilgili etiketler ABD Çin Twitter köpek pompeo
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.