Bu Lezzete Akrabalarınızı Bile Satacaksınız! Evde Pide Yapımı Hiç Bu Kadar Kolay Olmadı!

Pide ülkemizin nadide lezzetlerinin başında geliyor. Evde pide yapanlar bu eşsiz tadın ıspanaklısını da kıymalısını da deniyor. İç harcı konusunda çok alternatifi olan pide ne hamburgere ne de diğer fastfood yiyecekelrine benziyor. Bu lezzet için akrabalarınızı bile satacaksınız.

Pide iç harcı bakımından lahmacundan farklıdır. Görünüşü bile iştah açan pidenin hamurunu hazırlamak da ayrı bir maharettir. Bu eşsiz lezzeti pide salonlarında ya da kebapçılarda arayanlara özel bir haberimiz var: Evde pide yapımı tarifini hazırladık. Pide yapımı hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu Lezzete Akrabalarınızı Bile Satacaksınız! Evde Pide Yapımı Hiç Bu Kadar Kolay Olmadı!

Hamuru için ılık su, maya, şeker ve süt bir kaba alınır. karıştırılıp 3-4 dakika beklenir. daha sonra ne katı ne de cıvık olacak şekilde un eklenir ve yoğrulur tabii bu aşamada tuz eklenir. yaklaşık 20 dakika beklenir.

Her gün değil her öğün tüketilebilen pide özellikle Karadeniz bölgesinde yaygın bir şekilde tükeiliyor. Ev toplanmalarında ve misafirlerinize ikram edeceğiniz pide evde yapımı kolay en lezzetli yiyeceklerden biridir.

Evde Pide Yapımı Tarifi! Evde Pide Nasıl Yapılır?

İçi için yarım kilo kıyma, bir büyük kapya biber, bir büyük soğan, bir büyük domates küp küp doğranır, karabiber, birazcık su, tuz.

Bu Lezzete Akrabalarınızı Bile Satacaksınız! Evde Pide Yapımı Hiç Bu Kadar Kolay Olmadı!

Davul fırın dediğimiz nene fırınını 200 dereceye alın ısınsın. Bu arada tavayı yağlayıp biraz un serpin. Açtığınız hamuru tavaya serin, içine harcı koyun ve isteğe göre ya kısmen ya da komple kapayın. Üst taraftaki hamurun üzerine yumurta sarısı sürün.

Afiyet ile yiyin.

Bu Lezzete Akrabalarınızı Bile Satacaksınız! Evde Pide Yapımı Hiç Bu Kadar Kolay Olmadı! ile ilgili etiketler evde pide yapımı evde pide tarifi kıymalı pide
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.