Bu köyde tek bir Koronavirüs vakası görülmedi: Herkes aşılandı!

Sivas'ın merkeze bağlı Eğribucak köyünde şimdiye kadar hiç Koronavirüs vakası görülmedi. Köylerine yabancı kimsenin girişine izin vermeyen halk, "Kimseyle görüşmüyoruz sosyal mesafeyi koruyoruz, maskemizi takıyoruz." dedi. Koronavirüsün girmediği 101 nüfuslu köyde 65 yaş üstü herkes aşı yaptırdı.

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı Koronavirüs tablosunda çok yüksek riskli iller arasında olan Sivas'ta merkeze bağlı Eğribucak köyünde Türkiye'de bir ilke imza atarak tek bir koronavirüs vakası görülmedi. Yaşayanların tüm kurallara titizlikle dikkat ettiği bu 30 haneli köydeki 65 yaş üstü tüm vatandaşlara da koronavirüs aşısı yapıldı.

101 kişilik köyde yaklaşık 70 kişi Koronavirüs aşısı oldu.  65 yaş üstü vatandaşlar Koronavirüse karşı koruma altına alındığı köyde, sağlık çalışanları hastaneye gidemeyen vatandaşların aşılarını evine giderek yaptı.

Bu köyde tek bir Koronavirüs vakası görülmedi: Herkes aşılandı!

"YABANCI KİMSEYİ KÖYE ALMIYORUZ"

Koronavirüs aşısı olan köy sakini Mevlüde Durna, köylerine virüsün hiç girmediğine dikkat çekerek, “Köy halkında hiç korona olmadı, köyümüze hiç virüs girmedi. Çok şükür muhtarımızda hiçbir yere gidip gelmiyor yabancı kimseyi de köye getirmiyor. Aşı olduk sağlıkçılarımız geldi çok sağ olsunlar teşekkür ediyorum. Köye virüsün gelememe nedeni muhtar yabancıların gelmesine izin vermiyor. Kimseyle görüşmüyoruz sosyal mesafeyi koruyoruz, maskemizi takıyoruz. Sağlığımız sıhhatimiz yerinde bize bir senedir hiç virüs gelmedi” dedi.

Bu köyde tek bir Koronavirüs vakası görülmedi: Herkes aşılandı! - Resim : 2

 “DEVLETİMİZ SAĞOLSUN KÖYE HASTALIK GİRMEDEN AŞI GİRDİ”

Köy Muhtarı Fatih Durna, köylerine hastalık girmeden aşının girdiğini belirterek, “Köyümüze şimdiye kadar hiç virüs görülmedi çok şükür. Devletimiz sağ olsun köye hastalık girmeden aşı girdi gördüğünüz gibi bundan dolayı memnunuz. Hastalığın girmemesinin sebebi de sosyal mesafe, maske, temizlik başka bir formülü yok. Sağlıkçılar sağ olsun bugün 3 kişi aşı oldu şu ana kadar da köyümüzde toplam 70 kişi aşı oldu” dedi.

Bu köyde tek bir Koronavirüs vakası görülmedi: Herkes aşılandı! ile ilgili etiketler Sivas koronavirüs aşısı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.