Bu korkunç vandallığa neden ceza verilemiyor?

Boğaziçi Üniversitesi'nde taşkınlık yaparak, rektörün aracı üzerine çıkan vandallara ceza verilemediği ortaya çıktı! Bunun sebebi rektörden ceza yetkisinin alınması... Bu konuda yetkinin devredildiği dekanların ise "mahalle baskısı ve ideolojik sebeplerle" söz konusu disiplin suçlarına ceza vermediği belirtiliyor...

Boğaziçi Üniversitesi'nde geçtiğimiz hafta korkunç görüntüler ortaya çıktı.

Rektörü Naci İnci, makam aracına binerken öğrencilerin protestosuna maruz kaldı. İnci'nin arabaya binmesine engel olmak isteyen şahıslar, araba hareket edecekken üzerine çıkarak taşkınlık yaptı.

Bazı öğrenciler Naci İnci'nin bindiği makam aracının önünde durarak geçmesine izin vermedi. Aracın üzerine daha sonra yarı çıplak bir şahıs çıktı. Özel güvenlik ekiplerinin olayı engellemeye çalışmasıyla da arbede yaşandı.

Yaşanan protestolar sonrası gözaltına alınan 10 öğrenciden 2'si ise tutuklandı.

DİSİPLİN SORUŞTURMASI AÇILAMIYOR

Diğer yandan söz konusu vandallığı gerçekleştiren öğrenciler hakkında üniversite tarafından herhangi bir yaptırım uygulanamadığı ortaya çıktı!

Rektör Naci İnci, Cem Küçük'e yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi;

"Bu tamamen Vandallık. Üniversitede huzur istemeyen bir kesim var. Arabanın üzerine çıkılmasıyla daha büyük bir şey hedefleniyor."

Bu konuda rektörün bir yaptırım veya ceza yetkisi olmadığının da altını çizen İnci, Danıştay'ın rektörün disiplin yetkisini iptal ettiğini, rektörün öğrenciye disiplin cezası veremediğini ve soruşturma açamadığını belirtti.

Bu konuda yetkili disiplin amiri olan dekana işlem yapılması için konunun iletildiği, ancak ceza verilmediği de vurgulandı. Bu konuda "mahalle baskısı ve ideolojik sebeplerle" söz konusu disiplin suçlarına ceza verilmediği görüşü hakim...

Bu korkunç vandallığa neden ceza verilemiyor? ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi protesto Rektör Öğrenci naci inci
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.