"Bu kez tamamen yok ederiz"

Dağlık Karabağ'da Ermenistan unsurlarının provokasyonu üzerine çatışma yaşanmıştı. 10 Kasım'dan bu yana süren ateşkesi bozan bu gelişmenin ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Erivan yönetimini net bir dille uyardı. Minsk Grubu üyelerini kabulünde konuşan Aliyev, Karabağ'da Ermeni militanları tarafından bazı terör eylemleri yapıldığını belirterek, ""Herhangi bir askeri harekat planlamamaya çok dikkat etmeleri gerekir. Bu sefer onları tamamen yok ederiz" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan karşısında elde edilen zafer sonrası düzenlenen Zafer Geçidi Töreninin ardından Bakü'de bulunan Minsk Grubu üyelerine seslendi.

Aliyev, Dağlık Karabağda durumun istikrarlı olduğunu ancak Ermeni militanlar tarafından bazı terör eylemlerinin gerçekleştirildiğini söyledi. Aliyev, "Şu anda Rus barış güçleri oradalar ve faaliyetlerine başladılar. Durum biraz istikrarlı. Ancak dün bazı terörist eylemlerin ya Ermeni militanlar tarafından ya da sözde Ermeni ordusunun kalıntıları tarafından işlendiğini öğrendim. Bu, elbette, endişe verici bir konudur. Ermenistan yeniden başlamaya çalışmamalı. İki gün önce, şanlı zaferimize adanmış bir askeri geçit töreninin ardından Ermeni faşizmi yeniden su yüzüne çıkarsa, demir bir yumrukla başını ezeceğimizi söyledim" ifadelerini kullandı.

BARIŞI KORUMA GÖREVİ GEÇERLİDİR

Ermenistan'a herhangi bir askeri harekat başlatmama konusunda uyarılarda bulunan Aliyev, "Herhangi bir askeri harekat planlamamaya çok dikkat etmeleri gerekir. Bu sefer onları tamamen yok ederiz. Bu kimsenin sırrı olmamalı. Ama umarım bu olmaz. Kısacası barışı koruma görevi geçerlidir. Bildiğiniz gibi, barışı koruma operasyonları müzakere edilen anlaşmanın bir parçası olan Madrid İlkeleri. Ama bunu asla ciddi olarak tartışmadık" dedi.

Aliyev Agit Minsk Eşbaşkanları Grubunu da uyardı. Aliyev, “Şunu bir kez daha kameralar önünde tekrar söyleyebilirim. Minsk Grubu’nu ziyarete davet etmedim. Ancak bana Minsk Grubu'nun gelmek istediğiyle ilgili bilgi verildiği zaman söyledim gelsinler, itiraz etmiyorum. Belki onların bana diyecek sözleri var. Eğer kamera önünde söylemek istiyorsanız buyurun. Söylemek istemiyorsanız ben onlara söyleyeyim gitsinler. Nasıl isterseniz. Buyurun, sizi dinliyorum." diye konuştu.

RUS BARIŞ GÜCÜ’NDEN İLK AÇIKLAMA

Öte yandan Rus Barış Gücü Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, "Rus Barış Kuvvetleri, Dağlık Karabağ topraklarında görevini yerine getirmeye devam ediyor. 23 gözlem noktasında Rus Barış Güçleri durumu gece gündüz izliyor. Hadrut Bölgesi’nde ateşkesin ihlal edildiği olay gerçekleşti. Bölgede otomatik silahlarla atışlar gözlendi. Taraflara doğrudan iletişim kanallarıyla ateşkes gözlemi için talep iletildi" denildi.

"Bu kez tamamen yok ederiz" ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan İlham Aliyev agit Minsk dağlık karabağ
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.