"Bu kez elimizden bir kaza çıkmaz gereğini yaparız"

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass ile ikili görüşmeler gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a çok sert Doğu Akdeniz mesajı: "Yunanistan yanlış adımlar atarsa bu kez elimizden bir kaza çıkmaz gereğini yaparız"

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de yürüttüğü gerilim artırıcı politikalara ilişkin sert mesajlar verdi.

"Doğu Akdeniz'de herkes için adil bir hak istedik. Doğu Akdeniz'de gerginliği artıran biz değiliz. Yunanistan'dır, Rum kesimidir" diyen Çavuşoğlu, "Bu şımarıklıktan vazgeçin. Bazı ülkelerin dolduruşuna gelerek kendinizi riske atmayın. Yunanistan yanlış adımlar atarsa bu kez elimizden bir kaza çıkmaz gereğini yaparız"

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: 

Uzun yıllar bizi dışlayıcı faaliyetlerin durmasını bekledikten sonra bu faaliyetleri başlatmak zorunda kaldık.Almanya'nın samimi çabalarına teşekkür ediyorum.

Yunanistan Avrupa Birliğinin koşulsuz desteği ile şımardı.

Yunanistan'ın mültecileri Türkiye'ye geri ittiğini raporlarla gösterdik. Bu hangi uluslararası hak ve evrensel değerler ile örtüşüyor?

Bu şımarıklıktan vazgeçin. Bir yere varılmayacağını artık anlamız lazım. Bazı ülkelerin gazına gelip, kendinizi riske atmayın. Dolduruşa gelmeyin, aklı selim hareket edin. Yunanistan yanlış adımlar atarsa bu kez elimizden bir kaza çıkmaz gereğini yaparız

Biz diyaloğa varız. Bunu Cumhurbaşkanı'mız da söyledi.

Herkes tarafından kim samimi kim değil bilinsin. Türkiye hakça paylaşım için herkesle görüşmeye hazırdır.

Almanya elinden geldiğince objektif oldu.

Provokatif adımların Yunanistan'a bir katkısı olmaz. Avrupa Birliği Yunanistan'ı uyarmalı. Yunanistan aklı selim davranmalı. 

Yunanistan Almanya'nın samimi çabalarına saygısızlık gösteriyor.

Yunanistan kendisini Türk donanmasının önüne atmaya çalışan ülkelere kanmasın. Komşuyuz. Biz hakça paylaşmayı biliriz.

Heiko Mass'ın açıklamalarından satır başları:

"Doğu Akdeniz'deki tehlikeli durumu ele aldık. Sadece AB'yi değil NATO'yu da ilgilendiriyor. Durum son derece riskli. 

Durumun tırmanması ne AB'nin ne Yunanistan'ın ne de Türkiye'nin yararınadır"

"Bu kez elimizden bir kaza çıkmaz gereğini yaparız" ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı Doğu Akdeniz Almanya Yunanistan heiko mass
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.