Bu kez Almanya'ya şikayet etti!

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya gelen Yunanistan Başkanı Kyriakos Miçotakis yine Türkiye'yi hedef aldı. Türkiye'yi bu kez Almanya'ya şikayet eden Miçotakis "'Erdoğan Yunanistan'a karşı yalanlarla halkını zehirliyor" ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başkanı Kyriakos Miçotakis yaptığı yeni açıklama yine Türkiye'yi hedef aldı. Atina zirvesinde Miçotakis Türkiye'yi Almanya Başbakanı Olaf Scholz'e Türkiye'yi şikayet etti.

Yunan Ta Nea gazetesinde yer alan habere göre, Miçotakis, Scholz'a Türkiye'nin göçle ilgili eylemlerine atıfta bulunarak 'Erdoğan Yunanistan'a karşı yalanlarla halkını zehirliyor' dedi.

Miçotakis ayrıca 'Yunan adaları kimseyi tehdit etmiyor' iddiasında bulundu.

Göç açısından Yunanistan'un Avrupa ve Yunanistan sınırlarını koruduğunu belirten Miçotakis, Ege ve Doğu Akdeniz'deki deniz bölgelerinin sınırlandırılmasını da çözebileceklerini belirtti.

GERGİNLİK F-16 AÇIKLAMASI İLE BAŞLAMIŞTI

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkiler Yunan Başbakanı Miçotakis'in ABD'deki açıklamaları sonrası gerilmişti.

Miçotakis, adını vermeden Türkiye’yi kastederek 'Yunanistan komşularına dostluk elini uzatıyor. Ancak egemenliğimize, egemenlik haklarımıza yönelik ihlallere ve derhal son bulmaları gereken Yunan adaları üzerindeki üst uçuşlara müsamaha göstermeyeceğiz. Siz Kongre üyelerinden, bölgede silah satışları ile ilgili kararları verirken, NATO’nun güneydoğu kanadında yeni bir istikrarsızlık tehlikesini göz önünde bulundurmanızı istiyorum' demişti.

Miçotakis, bu sözleriyle dolaylı olarak Türkiye’ye F-16 uçağı satışına onay verilmemesini talep etmiş oldu.

Yunan Başbakanın 'Siz Kongre üyelerinden, Helenizmin 48 yıldır büyük acı çektiği ve hâlâ kapanmayan bir yarasını unutmamanızı istiyorum. Kıbrıs’taki saldırı ve adanın şiddetle ikiye bölünmesini kastediyorum. Kıbrıs’ta iki ayrı devleti, kimse hiçbir zaman kabul etmeyecektir' sözleri ise ayakta alkışlanmıştı.

Bu kez Almanya'ya şikayet etti! ile ilgili etiketler Yunanistan Türkiye Almanya
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.