Bu kafayla daha çok analar ağlar

DHKP-C’nin avukat yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınıp tutuklanan Aytaç Ünsal 213 gün süren açlık grevi sonrasında tedavi amacıyla tahliye edilmişti. İçişleri Bakanlığı Ünsal'ın yurt dışına kaçmak isterken Meriç Nehri kıyısında yakalandığını duyurdu. Halk TV ise bu gelişmenin ardından skandal bir telefon bağlantısı gerçekleştirdi. Ortada firar teşebbüsü olduğu halde Ünsal'ın durumundan ajitasyon üretmek isteyen Halk TV anne Nermin Ünsal'ın görüşlerine başvurdu.

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın Çağlayan Adliyesi’ndeki makam odasında DHKP-C’li teröristlerce şehit edilmesinin ardından militanların örgütle ilişkili bazı avukatların desteğini aldığı ortaya çıkmıştı.

Bunun ardından DHKP-C'nin avukat yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldı. Bu çerçevede avukat Aytaç Ünsal da gözaltına alındı. Daha sonra da çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Ünsal, cezaevindeyken DHKP-C'nin talimatı ile açlık grevine başladı. Grevin 213. gününde sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine Yargıtay kararı ile tahliye edilen Ünsal için bir yıl infaz durdurma kararı verilmişti.

Ancak Ünsal yurt dışına kaçmak isterken Meriç Nehri kıyısında yakalanıp, gözaltına alındı. 

Hakkında yurt dışı yasağı bulunan Ünsal'ın bu girimişini İçişleri Bakanlığı yaptığı bir açıklama ile duyurdu. 

Hakkında 1 yıl infaz durdurma kararı olmasına ve bu süreçte Türkiye'de tedavisine devam etmesi gerekmesine rağmen Aytaç Ünsal firar ederken yakalanıp gözaltına alınması sol tandanslı medya organlarında insanlık suçu işlenmiş gibi yansıtılmaya çalışıldı. 

CHP'nin yayın organlarından Halk TV ise tam anlamıyla skandal bir habere imza attı. 

Aytaç Ünsal'ın emekli hakim olan annesi Nermin Ünsal'a canlı yayında bağlanan Halk TV gözaltına ilişkin görüşlerini sordu.

Nermin Ünsal canlı yayında, “Sağlık durumu iyi değildi. Sinir iltihabı vardı, bir sürü sıkıntısı vardı ve tedavi görüyordu. Bir yıl infaz durdurması vardı. Az önce polisler aradılar ve kaçma şüphesiyle gözaltına alındığını söylediler.” ifadelerini kullandı.

Firar teşebbüsünü görmezden gelip, Aytaç Ünsal'ın sağlığı üzerinden ajitasyon yapmayı hedefleyen bağlantı sonrası Halk TV'ye tepki gösteren birçok kişi "Bu kafayla daha çok analar ağlar" ifadelerini kullandılar...

 

 

Bu kafayla daha çok analar ağlar ile ilgili etiketler DHKP-C Halk TV aytaç ünsal Nermin Ünsal
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.