"Bu iş düelloya gider" demiştik! Gidiyor...

SETA Stratejik Araştırmalar Direktörü Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın ile "Bahar Kalkanı" harekatına muhalif bir tutum benimseyen strateji uzmanı Metin Gürcan arasında sosyal medyada tartışma iyice çığrından çıkmış durumda. SuperHaber tartışma ilk başladığında 'Bu iş düelloya gider' demişti. Gürcan son olarak telefonunu verip “İster silah, ister bıçak, isterse çıplak elle..” diyerek tartışmayı bir adım ileriye taşıdı.

Bir tarafta SETA Stratejik Araştırmalar Direktörü Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın diğer yanda ise 'Bahar Kalkanı' harekatına karşı duruşu ile dikkat çeken eski asker stratejist Metin Gürcan. 

İkili arasında geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden başlayan tartışmanın tansiyonu artarak devam ediyor. 

SuperHaber olarak tartışma ilk başladığında "bu iş düelloya gider" yorumunu yapmıştık. 

Metin Gürcan'ın Yalçın'a yönelik attığı son mesajlar bu yorumda yanılmadığımızı ortaya koymuş durumda. 

Gürcan bugün attığı son tweetlerden birinde, "Hasan Basri dingilini onuruma, şerefli mesleğime hakaret ettiği ve beni kaçmakla tehdik ettiği için 5 Mart'ta ister silah, ister bıçak ve isterse çıplak elle düelloya davet ediyorum. 5 Mart'ta İstanbuldayım. Yeri ve zamanı onun seçmesini bekliyorum. Gelmeyen şerefsizdir" ifadesini kullandı. 

"Bu iş düelloya gider" demiştik! Gidiyor...

Gürcan bir başka tweetinde ise "Hasan Basri dingili ben seni twitter'da takibe başladım. Sen de beni takip et. Haberleşelim. Cebim 507 767 01 41 beni aramanı bekliyorum. Yer / zaman seçeceğiz 5 Mart için" dedi. 

"Bu iş düelloya gider" demiştik! Gidiyor... - Resim : 2

Türkiye'nin terörle mücadelesinde olduğu gibi Bahar Kalkanı harekatında da karşı safta yer almayı tercih eden Metin Gürcan'ın tehditkar ve fikir yerine şiddeti önceleyen çağrılarına Hasan Basri Yalçın ise sosyal medyadan attığı birkaç tweet ile cevap vermeyi tercih etti. 

İşte o tweetlerden bazıları...

"Bu iş düelloya gider" demiştik! Gidiyor... - Resim : 3

"Bu iş düelloya gider" demiştik! Gidiyor... - Resim : 4

"Bu iş düelloya gider" demiştik! Gidiyor... - Resim : 5

İkili arasında bu tartışma nereye varır bilmiyoruz. Ancak 5 Mart'ta bir randevuyu da olası görmüyoruz. Özellikle de silah ve bıçak gibi önermelerin olduğu bir ortamda. 

Her ne kadar Gürcan düelloya gönüllü olsa da Yalçın'ın buna tevessül etmeyeceği ve bu işin yargıda çözüleceği kanaatindeyiz. 

 

"Bu iş düelloya gider" demiştik! Gidiyor... ile ilgili etiketler FETÖ 5 Mart hasan basri yalçın metin gürcan düello seta
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.