"Bu hızla giderse ocak ayında ikiye katlanır"

Türkiye'de 6 Mayıs 2020'den bu yana ilk kez 2 binin üzerinde günlük hasta sayısı görüldü. Bu salgında ikinci dalganın son ciddi uyarısı oldu kuşkusuz. Her ne kadar bugün rakam yaklaşık 200 azalsa da tehlike sinyalleri karşısında uzmanlar uyarılara başladı. Avrupa'da bazı ülkelerin kısıtlamaları başladığını hatırlatan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, "Bu hızla giderse Ocak ayında sayı ikiye katlanır" dedi ve artık kısıtlamaların başlaması gerektiğini düşündüğünü söyledi.

NTV'ye koronavirüs salgınında gelinen son noktaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, kış için ciddi uyarılarda bulundu.

Hasta sayısının 2 binlerde olduğu bir durumda aktif vaka sayısının 15 binlerde olduğunun söylenebileceğini ifade eden Ertuğrul uyarılarına Avrupa'dan örnek vererek başladı: 

"Fransa çok ciddi sayılarda hasta açıklamaya başladı. Kısıtlamalar Avrupa'da başladı. İngiltere'de geceleri bazı bölgelerde sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Fransa'da başladı. Eğer bu bulaşıcı hastalığı ciddiye alacaksak, bu tür kısıtlamaların artık olması gerektiğini düşünüyorum."

Salgının Türkiye'de bu hızla seyretmesi halinde hasta sayısının ikiye katlanacağı uyarısında bulunan Ertuğrul, "Bu kış böyle giderse kötü geçecek. Yeni bir virüs, yeni bir hastalık eklenmiş durumda. Şu anki bulgular bunun sadece bir solunum yolu enfeksiyonu değil, sistemik bir enfeksiyon olduğu yönünde bir enfeksiyonumuz daha oldu." diye konuştu. 

Prof. Bülent Ertuğrul, salgına karşı korunmanın yollarını ise şöyle anlattı:

"Toplum içerisinde kopalı ortamlardan olabildiğince uzak durmak, bir yere gideceksek mutlaka maskemizi takmak. Bu maske sadece bizi koronavirüsten korumayacak infülenza dediğimiz mevsimsel gripten hem de solunum yolu enfeksiyonlarından koruyacak."

"Bu hızla giderse ocak ayında ikiye katlanır" ile ilgili etiketler maske Prof. Dr. Bülent Ertuğrul enfeksiyon hastalıkları uzmanı infülenza
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.