Bu hafta neden Galatasaray'ın maçı yok? BAY geçmek ne demek?

Süper Lig'de Galatasaraylı taraftarlar fikstüre baktıklarında 33. haftada fikstüründe maçlarının olmadıklarını görünce şaşkınlık yaşadı. Peki, bu hafta Galatasaray'ın neden maçı yok? BAY geçmek ne demek?

Süper Lig’de 33. hafta maçları 6 Nisan tarihinde başladı. Fikstürde bu hafta Galatasaray’ın maçını göremeyen sarı kırmızılı taraftarlar ‘Bu hafta neden Galatasaray’ın maçı yok’ sorusuna yanıt aradı. Peki, Galatasaray’ın maçı ne zaman?

Zirve yarışında geçen hafta deplasmanda Hatayspor’a 3-0 kaybeden Galatasaray’da dikkatler bu hafta oynanacak olan maçlara çevrildi. Nitekim bu hafta sarı kırmızılılarda tüm dikkatler diğer ezeli rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe’de olacak.

Çünkü bu hafta Galatasaray’ın maçı yok. Nedeni ise 21 takımlı Süper Lig’de her hafta bir takımın BAY yani maç oynamadan o haftayı kapatması gerekiyor. Süper Lig’de 33. haftada da Galatasaray BAY olacak yani maç oynamayacak.

Bu hafta neden Galatasaray'ın maçı yok? BAY geçmek ne demek?

BAY GEÇMEK NE DEMEK?

Bir futbol kupasında veya liginde takımların sayısının tek sayıya denk gelmesi durumunda takımlar müsabaka için eşleşecek rakip bulurken bir takım rakipsiz kalır. Sırayla her hafta bir takım rakipsiz kalır. Rakipsiz kalan takımın durumu ‘Bay geçmek’ olarak adlandırılır.

Yani tek rakamlı düzenlenen ligler veya turnuvalarda maç oynamadan bir haftayı ya da turnuvanın elemesini geçen takım için ‘bay geçti’ ifadesi kullanılır. İngilizce’de "pass by" olarak ifade edilen terim dilimize "bay geçmek" olarak kabul edilir.

 

Bu hafta neden Galatasaray'ın maçı yok? BAY geçmek ne demek? ile ilgili etiketler Galatasaray Süper Lig bay
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.