Bu hafta hangi burcu neler bekliyor? İşte 14-20 Kasım burç yorumları

Hande Güç Onur yazdı...

Öncelikle pazar günü Taksim'de yaşanan saldırıda yaşamlarını kaybeden tüm canlarımız için ulusumuzun başı sağolsun. Maalesef her iki tutulma da  etrafımızı saran koşullar konusunda olumsuz sembolikler içeriyordu. Boğa tutulmasında da anın yükseleni korkular evimizdeydi Satürn ile birlikte. Yine Mars da olumsuz açılarda idi ve devrede Scheat sabit yıldızı da vardı.

Önümüzdeki süreçte de temkinli ve dikkatli olmaya lütfen dikkat edelim. Toplumu kışkırtmaya yönelik olayların dileyelim ki devamı gelmesin...

Bireysel olarak, finansal ve ilişkiler anlamında biraz daha kendimizi toparlayabileceğimiz bir  haftaya başlıyor olacağız. Koşullar olumsuz olsa da, daha güçlü ve daha ahenkli hissetme enerjisi olacak potansiyel olarak gökyüzünde.  Keyif alma duyumuz biraz hareketleniyor. İletişim yönünden daha konsantre, daha güçlü, daha ikna edici hissedebileceğiz. Genel olarak motivasyonumuz bir tık artmış olacak hafta başında. Plüto güzel bi destek atıyor Güneş, Venüs ve Merkür kavuşumuna. Neptün de destekliyor üstelik. Yaratıcılığın hem fikren, hem madden yükseldiği, ilahi akışın yoğun olduğu günler haftanın ilk günleri. Sanatsal faaliyetler, romantik sohbetlerle dolu ilişkiler için uygun günler diyelim. Bu etki biraz rahatlatıcı olacak. Tabi hala Satürn bu kavuşumu kareler vaziyette ve kısıtlayıcı etkisini hissettiriyor Plüto desteğine rağmen... İlerleyen günlerle birlikte etki giderek azaldıkça enerjimiz biraz daha yerine geliyor olacak. Zaten Mars Retrosu Neptün karesiyle enerjimizi emer vaziyetteyken, Satürn'ün stelyuma karesi ile iyice serilmiştik geçen haftanın son günlerinde...

Bu hafta başlayan ilişkilerde tutku ön planda olabilecek. Sağlamlığı destekleyici etkiler de yok değil uzun sürecek ilişkilere başlayabiliriz ama tuhaf takıntılar, gereksiz sahiplenmeler içermemesine dikkat etmeliyiz. Venüs hala Güneşle kavuşumda ve Uranüse de orblu da olsa karşıt sayılır, Mars'tan da 150 alır vaziyette. Ani ve umulmadık ilişkilere çekilebilirsiniz büyülenmişcesine hatta ama  Retro Mars  İkizler döneminde olduğumuzu ve o Marsın gökyüzünde ilişkilere dokunur vaziyette olduğunu lütfen unutmayın. Yine Venüs de Chirona 135 lik açıdayken ilişkilerinizden yara almayın. İlişkiler adına Uranüs'ün ani kriz çıkarıcı dürtüsel etkileri yavaş yavaş dağılıyor olsa da, Mars hala etkin,  dikkat etmeye devam edelim.

Finansal konularda biraz daha sakinleşmiş bir gökyüzü hakim diyebiliriz. Özellike su gruplarının kazancını arttırıcı etkiler barındırıyor. Ama tam anlamıyla rahatlamış bir gökyüzü yok ve eylmelerde kararsızlık kayıp getirici olabilir. Mutlak temkinle ilerlemememiz gereken bir gökyüzü hakim.

Hala zehirlenmelere karşı da temkinli olunmasının gerektiği bir süreçteyiz, hala ateşli, salgın hastalıklara, enfeksiyonlara açık günlerdeyiz. Hem tutulmadan gelen etki ile boğaz sorunları hem de R. Mars  İkizler temasında akciğerlerle ilgili sorunlara dikkat edelim lütfen. (Mars Retro yazımı tekrar okuyabilirsiniz bu anlamda)

 Bu hafta hangi burcu neler bekliyor? İşte 14-20 Kasım burç yorumları

Ceres dahiliyle bir süredir oluşmuş olan toprak üçgeni Mars'tan aldığı tetikle depremsellik, toprak göçükleri, tarımla ilgili sorunlar vb. oluşturmaya devam edecek gözüküyor. Aslında her anlamda bereketimizin belirsizleştiği günlerden de geçiyoruz. 

Özellikle haftanın ilk yarısı otorite figürleriyle olan ilişkilerimize dikkat edelim. Egomuzu zededleyici durumlarda kalmamaya çalışalım.

Hafta bu etkilerle başlarken Çarşamba gününü kazalar, patlamalar, yangınlar vb. gibi konu ve kavramlar adına riskli görüyorum. Yine enerji gergin olacağı için tartışmalardan uzak durun. Önemsiz konular bir anda alev alabilir. Yanlış anşılmalar gereksiz hasarlara sebep olabilir. Hastalıklara, yaralanmalara da açık bir enerji oluşacak. Özellikle değişken burç grubundan etki alanlar daha da dikkatli olsunlar. Otorite figürleriyle sert etkileşimler de olası. İkili ilişkiler ve iletişim uslup adına da gergin 2 gün. Ulubumuza çok dikkat etmeliyiz.

Perşembe günü toplumsal konularla ilgili kısıtlayıcı, sorumluluk almamızı gerektiren gündemler oluşabilir.

Çarşamba ve perşembe günleri sırasıyla önce Venüs sonra Merkür anaretik krizli derecelerde olacak ki bu ilişkiler ve iletişime dikkat vurgusunu pekiştiriyor. Aynı zamanda bilgelik veren de bir yapıdır 29 derece Akrep bunu da belirtmem gerekir bu noktada bazılarımız için de bu şekilde çalışacaktır. Ardından da sırayla daha enerjik ve sevimli bir yapı olan Yay burcuna geçiş yapacaklar. Seyahatler, dini-felsefi konular, fikirsel derinleşme, yabancı ülklere dair konu ve kavramlar, örneğin bir yabancı dil eğitimine başlama gibi gündemler getirebilecek. Akrep'in o aşırı tutkulu, sahiplenici, kuşkulu, zaman zaman karamsar yapısı da biraz dağılmış olacak böylece.

Bu hafta hangi burcu neler bekliyor? İşte 14-20 Kasım burç yorumları - Resim : 2

Tüm haftanın Neptün etkisi altında sanatsal ve ilham gerektiren çalışmalar adına çok uygun olduğunu söyleyebiliriz. Ruhsal ve sprituel çalışmlarla da uyumlu bir enerj olacak. Hayal gücümüz artmış ve rüyalarımız da aktif olabilecek. 

Hafta ortasından itibaren Satürn ile trineye doğru ilerleyen Mars önümüzdeki hafta Retro da olsa bazı adımları atmamızı onaylar nitelikte olacak. Sorumlu ve disipline tavır aldığımız konu ve kavramlarda enerji bizi destekliyor olacak. Satürn ise Mart ayında karşılaştığınız bazı konu ve kavramları bu hafta yeniden tarıyor olacak. Bazı çözülümler yaşayabilirsiniz.

Tek tek burçlara bakacak olursak...

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR  : Sevgili Koç burçları sprituel ve psişik anlamda derin oldukları günlerdeler özellikle haftanın ilk günleri bazı içsel sorgulamalarına fikren cevaplar bulabilirler. Yani iç sesiniz size süregelen sorunlarda destek olacaktır. Rüyaları aktif olabilir. Sprituel çalışmalar için de uygun günler diyebiliriz. Finansal konularda eşiniz özellike parasal kazanç anlamında, kariyer alanındann aldığı destekle güçlenebilir yeni adımlar için temkinli davranmaya devam edin. Ummadığınız kişilerden maddi destek görebilirsiniz.  Çarşamba günü itibariyle sağlıklarına hem bedensel hem psıkolojik anlamda dikkat etmeliler. Seyahat edecekler trafikte tartışmalardan uzak durun ve kazalara karşı temkinli ilerleyin. Merkür ve Venüs 9. evlerine geçerken, uzakalarla ilgili gündemler ve yeni eğitimler, hatta seyahatler söz konusu olabilir önüzmüzdeki süreçte. Hafta ortası itibariyle bazı istek ve arzularına yönelik başlangıçlar olabilir gündeminizde...

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR : Sevgili Boğa burçları sizleri ikili ilişkilerde hoş sohbetli, romantik anlar bekliyor olacak. Bir ortağınızla aranızdaki sorunları doğru iletişim kanalıyla çözebileceğiniz gibi,  partnerinizle aranızı da düzeltebilirsiniz. Sosyal çevreniz, yakın arkadaşlarınızdan biriyle yeni ve tutkulu bir ilişkiye başlayabilirsiniz. Hafta ortasında krediler, miras, ödemeler gibi konularda önemli gündemler yaşanabilir ve önce Venüs arından Merkür'ün de 8. evinize geçmesiyle bir süre gündeminizde kalacaktır da.

 Eş ve ortakla bugünlerde tartışmlardan kaçının enerji biraz sert çalışacak. Haftanın ikinci yarısı kariyerle ilgili bazı maddi girişimleriniz olabilir. Yeni kazanç kapıları veya varolan yapıya dair bazı yeni sorumluluklar gündeme gelebilir.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER : Sevgili İkizler burçları, günlük rutinlerini daha ahenkli gerçekleştirdikleri daha keyifli bir haftadalar. İş ve ev ortamlarında  biraz daha keyifli vakit geçirebilecekler. Yeni fikirler üretmek, yeni planlar yapmak için ilham kanalları açık. İletişimleri daha uyumlu olacak. Çarşamba itibariyle Venüs ardından da Merkürün 7. evlerine geçmesiyle ikili ilişkileri, evlilikleri, ortaklıları, açık rekabet halinde oldukları kişilerle olan iletişimleri ön plana çıkarken; varsa bazı hukuki süreçleri de bu ay gündemlerinde olabilecek. İş  ortamında otorite figürleri ile güç savaşına girmemeliler.  Hafta sonu itibariyle yaşam hedeflerine dair bazı konularda eyleme geçmeleri gerekebilir. Her ne kadar Mars Retro olsa da... Bazı geçmiş pürüzlerin çözülümü de olabilir bu. Ev veya işle ilgili bir kredi çekimi, ödeme, miras veya ortağın desteği vb. ile elinizin güçlenmesi adımlarınızı rahatlatabilir

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER : Sevgili Yengeç burçları aşk hayatlarında, belki bir seyahatte romantik günler geçirebilirler. Sanatsal ilham anlamında da çok destekleyici bir enerjideler. Her türlü sanatsal faaliyet için bu hafta çok yaratıcı bir enerjide olacaklar. Biraz içe dönük enerjide kaldıkları bir süreçteler, daha az sosyalleştikleri, eylemselliklerinin düşük olduğu. Venüs ve Merkürün Yay burcuna geçmesiyle ev ve iş arkadaşlarıyla olan ilişkileri, iletişimleri,  günlük rutinleri daha çok gündemlerinde yer alıyor olacak. ve bu alanlarda daha keyifli hissedebilecekler kendilerini. Evcil hayvanları ile daha fazla vakit geçirebilir, evcil hayvanları yoksa belki hayatlarına bir minik dahil olabilir. Hafta ortası partnerleri ile olan ilişkilerinde krizlere dikkat etmeliler. Haftasonu itibariyle de Ruhsal veya fiziksel sağlıklarına dair bir konuyla ilgili tekrarlama - nüks -  yaşayabilirler ve bu konuda yeniden tedavi görmeleri söz konusu olabilir. Borsa vb. oyunlarda dikaktli olmalısınız. Yengecin son derecelerinde gezegenleriniz varsa bu dönem şans sizden yana olacak.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR : Sevgili Aslan burçları ailenizde, yuvanızda daha huzurlu olabildiğiniz, aile ile ilişkilerinizin güçlendiği, iletişiminizin daha uyumlu olabildiği bir haftaya başlayacaksınız. Venüs ve Merkürün Yay burcuna geçmesiyle aşk hayatınız, yaratıcılık gereken işleriniz ve eğlence anlayışınıza renk gelmiş olacak. Hafta ortası aile bireyleriniz, babanız gibi otorite figürleri ile olan iletişiminize dikkat edin. Maddi anlamda tüm burçlar için hem destekleyici hem de handikaplar yaratıcı etkiler var. Dikkatli olunmalı. İstek ve arzularınıza yönelik bazı adımlara vesile olabilir gökyüzü. Bazı yükselen aslanlara evlilik ya da ortaklık getirebilir bu etki. Yine çocuk yapmaya dair planlar yapabilir ön bilgiler edinebilirsiniz bu süreçte. Sanat dolu günler yaşayacaksınız.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAKLAR : Sevgili Başak burçları  zihinlerinin son derece yaratıcı olduğu günlerdeler. Yakın çevre ve kardeşlerle olan ilişkileri, iletişimlerinde ahengi yakalayabilecekler. Evlilik evlerinde de bir süredir Neptünün o büyüleyici ama biraz da sisleyici etkisi hakim. Hafta ortası itibariyle otorite figürleriyle çatışmalardan uzak durmalılar. Sanatsal yeteneklerini, yaratıcılıklarını, doğru kullanabilirlerse önemli gelişmeler elde edebilir bazı Başak burçları. Venüs ve Merkürün 4. evlerine geçmesiyle bu ay ev,aile, yuva, aidiyet gibi konu ve kavramlar daha ön plana çıkıyor olacak. Haftanın ikinci yarısında kariyerleriyle ilgili bazı gelişmeler söz konusu olabilir. Daha önce de varolmuş konular gündeme gelebilir.

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİLER : Sevgili Terazi burçları maddi konularda bir süredir enteresan süreçlerden geçiyorsunuz, kiminize bir miras kaldı, kiminiz eşinizin gelirlerinde değişimler yaşadı ama illa bir hareketlilik oldu bu alanda ve bazı korkularınızla da yüzleşmek zorunda kaldınız. Gelir gider dengeniz yoğun etki aldı. Şu an bu alanda biraz daha yumuşak etkiler alacak belki de bir süre tüm bunları yok sayacak bir ruh halinde olacaksınız. Venüs ve ardından Merkür de 3 evinize geçerken Çarşamba itibariyle, daha yakın çevrenizle iletişim odaklı daha sosyal günler geçireceksiniz. Kardeşinizle, yakınlarınızla, ailenizle daha keyifli, eğlenceli vakitler geçirmeniz olası. Ailelerinden güç-destek alacakları bir dönemdeler.  Mini bir seyahyat, yeni bir eğitim gündeminiz olabilir önümüzdeki bir ay. Ama bu hafta ortası uzaktaki bir akraba, bir eğitmeniniz vb. ototrite figürleriyle tartışmaya girmekten kaçının ortam bir anda alevlenebilir. Gereksiz sorunlar yaşanabilir. Seyahatte olanlar kazalara karşı tedbirli olmalılar. Haftasonu itibaryile yurt dışı bağlantılı konularla ilgili önleri açılabilir ve bazı sorunları çözümlenebilir.

AKREP VE YÜKSELEN AKREPLER : Sevgili Akrep burçları bir süredir yaşam hedeflerinizi sorgulattı size sistem; tavır ve davranışlarınız bile eskisi gibi değil muhtemelen. Haftaya kendinize karşı daha iyimser bir ruh haliyle başlıyorsunuz. Planlar yapmak, yeni hedefler oluşturmak için yaratıcı günlerdesiniz degerlendirin bu yaratım enerjisini. Yakın çevreniz belki kardeşlerinizden destek göreceğiniz günlerdesiniz. Yaşamı paylaşma şeklinizde değişimler yaşadınız ve yoruldunuz.  Hafta ortası itibariyle Venüs ve Merkür 2. evinize geçiş yaparken maddi kaynaklarınız, geliriniz bereketleniyor olacak. Bu alanda yeni fikirlere yeni  kazanımlara açık olabileceksiniz bir süre. Eşinizden ya da ortaklarınızdan da maddi desteklere açıksınız. Maddi korkularınızı yenmelisiniz.  Kredi, miras, ödeme vb. konularda haftasonu itibariyle çözülmeler başalyabilir. Süregelen sağlık sorunlarınızı çözme amaçlı adımlar atabilirsiniz.

YAY VE YÜKSELEN YAYLAR : Sevgili Yay burçları, iç düyanızda derinleştiğiniz, hislerinizin aynı zamanda bilinçaltınızın da yaratıcı ve aktif olduğu günlerdesiniz özellikle haftanın ilk günleri. Rüyalarınız aktif olacaktır. Görmek, öğrenmek istediğiniz şeylerle ilgil niyetlenerek uyuyabilir bazı cevaplar alabilirsiniz.  Yaratıcılık gerektiren işlerle uğraşabilir bilinçaltı şifalandıran yöntemlerle ilgilenebilirsiniz. Özgüveninizin güçlendiğini hissedebilirsiniz. Maddi olarak da eliniz güçlenebilir. Çarşamba ve Perşembe günleri eşiniz, partneriniz, ortaklarınızla tartışmaya girmekten kaçının.  Hafta ortasında Venüs ve Merkür 1. evinize geçerken,  Aralık ortasına kadar yaşam hedeflerinizi yeniden gözden geçirebilir, dış görünüşünüzle ilgili bir takım değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz. Yaşamdan daha fazla keyif almak isteyeceksiniz. Haftasonuna dogru evliliğiniz veya ortaklıklarınızla ilgili yani ortak paylaşım alanlarında bir takım süregelen sorunlarda çözülümler yaşayabilirsiniz

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR : Sevgili Oğlak burçları sosyal çevreniz ve yakın arkadaşlarınızla iletişiminizin keyifli olduğu bir enerji ile haftaya başlıyorsunuz. İstek ve arzularınıza yönelik planlar yapmak için yaratıcı bir enerjide olacaksınız. Çarşamba ve perşembe günleri aile bireyleri ve iş arkadaşlarınızla tartışmlardan uzak durun ve sağlığınıza dikkat edin.  Hafta ortası önce Venüs ardından Merkür'ün 12. evinize geçmesiyle Aralık ortasına kadar biraz daha içe kapalı bir enerjide olacaksınız. İç sesinizin yoğun çalıştığı bir takım derin sorgulamalar içinde olduğunuz; ilişkilerinizi daha gözlerden uzak yaşamak istediğiniz bir dönem olacak bu. Hafta sonu itibariyle işinizle ilgili bazı maddi sorunlarla ilgili çözümlenmeler yaşayabilir, bu konuda bazı adımlar atabilirsiniz. Bu alanda bir hareketlenme olacaktır.

KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR : Sevgili Kova burçları iş yerinizde yaratıcı  fikirlerle parlayabileceğiniz bir etki ile haftaya başlıyorsunuz daha keyifli bir enerji içinde olacaksınız. Hafta ortasında iş yerinizde otorite figürleriyle gerginliklerden kaçının ama. Venüs ve Merkür'ün 11. evinize geçmesiyle daha sosyal daha eğlenceli bir enerjide olacaksınız. İsteklerinize odaklanacak, yakın arkadaşlarınızla keyifli vakitler geçirebileceksiniz Aralık ortasına kadar. Hafta sonu itibariyle aşk hayatınız, çocuklarınız, sanatsal uğraşlarınızla ilgili önemli çözülümler gelebilir karşınıza. Bu alanda çaba sarfetmenizi isteyebilir sistem. Sağlığınıza dikkat etmeye devam.

BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR : Sevgili Balık burçları fikirleriniz,  düşüncelerinizi bakış açınızın daha esnek uyumlu olduğu etkilerle başlıyorsunu haftaya. Eğitim alanında yaratıcı üretken etkiler alacaksınız. Belki de deniz aşırı keyifli bir seyahate çıkacaksınız. Hafta ortası eğitim aldığınız alanlardaki otorite figürleriyle, uzaktaki akrabalarınızla tartışmalardan kaçının. Ortam bir anda gerginleşebilir. Otokontrolü elden bırakmayın. Kazalara karşı da dikkatli olun. Venüs ve Merkür kariyer evinize geçerken önümüzdeki bir ay boyunca bu konulara yoğunlaşacağınızı gösteriyor olacak. Daha keyifli, daha üretken fikirler içinde olabileceksiniz iş  ortamınızda. Hafta sonu itibariyle, aileniz, evinizle ilgil çok da konrolünüzde olmayan bir takım sorunlar yeniden gündeme gelebilir ve bir takım çözümlenmeler yaşyabilirsiniz.

 

Diğer Yazıları