Bu hafta cayır cayır yanacağız!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre pazar gününden itibaren önümüzdeki 5 gün Türkiye tam anlamı cayır cayır yanacak! Hava sıcaklıkları tüm yurtta yükselirken özellikle İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da mevsim normallerinin çok üste çıkacak. Trakya ve Ege'nin bazı bölgeleri de Basra kaynaklı sıcak hava akınının etkisinde kavurucu sıcakları yaşayacak.

Meteoroloji'den son dakika sıcak hava uyarısı geldi. Üstelik bir gün iki gün değil. Pazardan perşembeye kadar aralıksız sürecek.

Genel Müdürlükten yapılan duyuruya göre, gelecek hafta içinde kuzey ve kuzeydoğu kesimlerde görülecek olan kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlar dışında yurt genelinde parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. 

Ancak asıl Türkiye'yi etkileyecek olan ise ülkenin güneyinden yurdumuza geliyor. Pazar gününden itibaren gelecek hafta ortasına kadar, güneydoğu bölgelerden başlayarak Basra kaynaklı sıcak hava dalgası Türkiye'yi yakacak.

Basra kaynaklı bu hava akımı nedeniyle mevsim normalleri civarında seyreden sıcaklıklar hissedilir derecede yükselecek. 

Özellikle İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde normalin 5 ila 8 derece üzerine çıkması bekleniyor.

Yine tahminlere göre, Ege'nin bir bölümü ile Trakya'ın güney batısında da mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar görülecek.

Bu hafta cayır cayır yanacağız!

Neyseki beklentilere göre sıcaklıklar haftanın ikinci yarısında düşerek mevsim normalleri seviyelerinde seyredecek 

BASRA SICAKLARININ ETKİLEYECEĞİ İLLER

Basra sıcaklarının etkileyeceği ve mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların görüleceği bazı iller ve kaydedilecek sıcaklıklar ise şöyle:

"Ankara, Konya ve Amasya 37, İstanbul ve Samsun 30, İzmir ve Eskişehir 34, Antalya 32, Adana 33, Kayseri 38, Sivas 36, Elazığ ve Gaziantep 40, Şanlıurfa 44 ve Bingöl 39 derece"

SICAK ÇARPMASINA DİKKAT

Meteoroloji özellikle güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulundu.

Bu hafta cayır cayır yanacağız! - Resim : 2

Bu hafta cayır cayır yanacağız! ile ilgili etiketler Meteoroloji Meteoroloji Genel Müdürlüğü basra sıcakları sıcak hava
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.