Bu habere dikkat! İstanbul, Mersin, Brüksel hattında inanılmaz bir dolandırıcılık olayı

İstanbul, Mersin ve Belçika hattında adeta akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Brüksel'de yaşayan Eyüp Yasin Kılıç'ın, önce kimlik bilgileri ele geçirildi. Bu bilgiler ile babası Tuncay Kılınç'ın kullandığı 32'li Turkcell mobil hattı, kaybolduğu gerekçesi ile İstanbul'da yedeklendi. Dolandırıcı kişi, yedeklediği cep telefonu ile kendi cep telefonlarına bankanın mobil uygulamasını yükleyip, SMS aracılığı ile kendi hesabına 235 bin 759 TL para transferi yaptı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Her geçen gün artan teknoloji, bilişim ve iletişim, insanların hayatında kolaylıklar getirdiği kadar, büyük sorunlar da oluşmasına neden oluyor.

BELÇİKA'DA YAŞAYAN OĞLUNUN TELEFONUNU BABA TUNCAY KILIÇ KULLANIYORDU

İstanbul, Mersin ve Brüksel'i içerisine alan ilginç olay, teknolojiyi kullanan kötü niyetli kişilerin neler yaptıklarına dair çok belirgin bir örnek oluşturuyor.

SuperHaber'in elde ettiği bilgilere göre; Brüksel'de yaşayan Eyüp Yasin Kılıç'ın, önce kimlik bilgileri ele geçirilmesi ile başlayan dolandırıcılık olayı İstanbul'da başlıyor. Oğul Kılıç'ın kullandığı Turkcell hatlı telefonu, İstanbul'da yaşayan babası Tuncay Kılıç kullanıyor. Baba Tuncay Kılıç, telefonun aranmasında bir gariplik olduğunu anlamıştı. Ancak tam da anlayamamıştı.

Bu habere dikkat! İstanbul, Mersin, Brüksel hattında inanılmaz bir dolandırıcılık olayı

(Oğlunun kimlik bilgilerini ele geçirme ve banka hesaplarından para çekenlerin ortaya çıkması için dedektif gibi iz süren baba Tuncay Kılıç)

CEP TELEFONUNDA GARİPLİKLER BAŞLIYOR

Baba Kılıç, yaşadıkları bu garip durumu şöyle anlattı: "Telefonda şebeke sorunu olduğunu düşündüm ve bulunduğum ortamda Wi-Fi’ye bağlandım. O an kızım ve eşim beni WhatsApp üzerinden aradılar. Bana dediler ki 'biz seni arıyoruz ama telefona başkaları çıkıyor. Tuncay Bey müsait değil, daha sonra aratırız.' diyorlar. Bunun üzerine ben yanımdaki arkadaşa rica ettim ve beni aramasını söyledim. Arkadaşım kendi cep telefonundan benim numaramı aradığında, başkası çıktı telefona. Kendisinin Eyüp Yasin Kılıç olduğunu ve Turkcell’in bu numarayı kendisine verdiğini söyledi.


"TELEFONU NUMARASI İLE YENİ HAT ALARAK, ARAYANLARA BEN GİBİ CEVAPLAR VERDİLER"

Ben de bunun üzerine, 'böyle bir şey olamaz. Eyüp Yasin Kılıç benim oğlum.' dedim. Bunun üzerine telefona çıkan kişi, 'Yasin Eyüp Kılıç iyi bir abi' dedi. Yine ertesi gün beni arkadaşlarım arıyor. Telefona çıkan kişi, benim arkadaşlarıma Tuncay Bey'in şu an müsait olmadığını, daha sonra kendileri döneceğini söylüyorlar. Bu arada bu kişiler benim arkadaşlarıma, şu anda acil paraya ihtiyacı olduklarını, müsait bir zaman geri ödeyeceğini söyleyerek para istiyorlar. Tabii bunu söylerken benim adıma konuşuyor.

ÖNCE KİMLİK BİLGİLERİ SONRA DA TELEFON NUMARASI ÇALINDI

Bu kişi ya da kişiler, aynı zamanda da oğlumun kimlik bilgileri ile adına kayıtlı bu hattı elde ettikleri için, aynı anda mobil şubeye girip Finansbank kredi kartından farklı farklı şahıslara para göndermişler. Oğlum Eyüp'ün hesabında ayrıyetten zihinsel engelli olan dayısının hac paraları vardı. Hepsini sistemden bozdurup, farklı insanlara aktarmışlar. Ben kendim defalarca aramama, oğlum Eyüp Yasin Kılıç ile kardeşinin ve annesinin de aramasına rağmen, ısrarla bu hattın kendilerine ait olduğunu söylüyorlardı. Biz ne zaman bilişim ve siber suçlara suç duyurusunda bulunduk, bir müddet sonra hatlar kesildi."

Bu habere dikkat! İstanbul, Mersin, Brüksel hattında inanılmaz bir dolandırıcılık olayı - Resim : 2


HAT SAHİBİ EYÜP YASİN KILIÇ:"HEM HATTIMI KOPYALAMIŞLAR,HEM DE YENİ HAT ÇIKARMIŞLAR"

SuperHaber, Belçika'da yaşayan, kimlik bilgileri ile telefon hattı çalınan Yasin Eyüp Kılıç ile görüştü.Kılıç, "28 Nisan 2022 tarihinde, bilgim dahilinde olmadan QNB Finansbank vadesiz hesabımdan ve kredi kartımdan para transferleri gerçekleştirilmeye başlanılmış. 29 Nisan 2022 tarihinde sabah mailime gelen ileti yoluyla bunun farkına vardım. Tam 90 bin TL kredi kartımdan ve döviz hesaplarımda bulunan 5 bin 170 dolar ile 2 bin 550 euro tutarındaki paraları bozdurup, üstelik bir de TL'ye çevirip transferleri gerçekleştirmişler. Yasal sahibi olduğum 0532'li turkcell mobil hattımı kopyalayıp, yenisini çıkartıp kendi cep telefonlarına, bankanın mobil uygulamasını yükleyip para transferi yapmışlar. Kendim Belçika'da yaşamaktayım. 12 Aralık 2021 tarihinden itibaren avukatıma verdigim vekalet sonucunda, avukatım bankaya gidip hesap özetlerini çıkarttı. Turkcell anonim şirketinin genel müdürlüğüne hatlarımın tamamımın kapatılması için dilekçe yazdı. Ve benim iznim ve haberim olmadan yeni 0531'li başka bir hat açılışı dahi yapmışlar.Bu başıma gelen mağduriyetten Turkcell'i sorumlu tutmaktayım. Benim 0532'li hat İstanbuldan, sahte evraklarla çıkarılmıştır diye tarafımıza emaille bildirilmiştir.

Bu habere dikkat! İstanbul, Mersin, Brüksel hattında inanılmaz bir dolandırıcılık olayı - Resim : 3

(Kimlik bilgileri kopyalanan Belçika'da yaşayan Eyüp Yasin Kılıç)

"TAM 45 GÜN TELEFONA BENMİŞİM GİBİ CEVAP VERDİLER"

Benim kendi şahsım olmadan, şubeden yapılan işlemlerdir. Bu işlemler, Mersin’de yapıldığı, Turkcell müşteri hizmetleri tarafından bize aktarılmıştır. Kullanıma kapatılması için dilekçe sunduğumuz hatlar tam 45 gün açık kaldı. Kimlik bilgilerimin Turkcell tarafından korunamadığının kararındayım. Ve telefon numarasını kullanan kişi veya kişiler telefonu sanki benmişim gibi açıp konuşuyorlardı. Bir de resmen dalga geçercesine bunu yapıyorlardı.

"BANKALARLA VE TURKCELL İLE ÇOK BÜYÜK SIKITILAR YAŞADIK"

Bankayı aradığımızda, böyle bir olay başımıza geldiğini söylüyoruz. Banka tarafından kredi kartım donduruldu, fakat bu işlemlerden sonra mayıs ayı içerisinde de para transferi sağlamışlar. Ben bankaya (böyle bir olay oldu) dedikten sonra, neden kendileri hesabımı komple koruma altına alıp, neden tedbir koymadıklarını anlamış değilim. Turkcell'e karşı da maddi ve manevi tazminat davası açacağız. Avukatımın yapmış olduğu suç duyurusunda da belirttiği hususlar doğrultusunda, (Turkcell anonim şirketinin hatları kapatmak için savcılık beyannamesi olması lazım.) diye bir bilgi paylaşımı oldu. Savcılık kararı olmadan bu suç duyurusunda ve Cimer'e yazmış olduğum şikayetler sonucunda da bir önlem alınamıyor mu?

Bu habere dikkat! İstanbul, Mersin, Brüksel hattında inanılmaz bir dolandırıcılık olayı - Resim : 4

(Eyüp Yasin Kılıç'ın kimlik bilgilerini ele geçiren kişi ve bu kişinin kullandığı ve trafik cezası yediği otomobil)

BABA TUNCAY KILIÇ DETEKTİF GİBİ HAFTALARCA İZ SÜRDÜ

Öte yandan, oğlunun yedeklenen telefonu kullanan ve dolandırıcıları yakalanmaları için dedektif gibi uğraşan baba Tuncay Kılıç, SuperHaber'e, "Oğlum yurtdışında yaşıyor. Bir yıla yakındır oğlumla Turkcell’in yazışmalarında bu hatların sahte evraklarla çıkarıldığını kabul etmiştir. Dolayısıyla başımıza ne geldiyse, ne kadar zarar ettiysek hepsi Turkcell'deki oğlumun sahte kimliği ile hattın yedeklenmesi ve Mersin'in Yenişehir semtindeki AVM'den yeni çıkarılan hatla işlem yapmışlar. Bu kişiler hala yakalanmadı.Elde ettiğim bilgilere göre, bu kişiler, oğlumun kimlik bilgileri ile sahte kimlik çıkarmışlar. Hatta kişi,trafik cezası yiyor. Bu trafik cezası bu tarihte kesilmiş o tarihlerde benim oğlum yurtdışında yaşıyordu bu arabayı kullanan şahıs kestirmiş cezayı da, oğlum Eyüp Yasin Kılıç adına çıkarılan kimliğe kestiriyor.Bir de bu kişinin kesinleşmiş 11 yıl hapis cezası olduğu, yine haklarında çok sayıda bilişim suçundan şikayetler olduğu iddiaları var. Bu kişilerin yakalanması ve başkalarına da zarar vermemeleri için koşturuyorum." dedi.

Bu habere dikkat! İstanbul, Mersin, Brüksel hattında inanılmaz bir dolandırıcılık olayı ile ilgili etiketler Tuncay Kılınç dolandırıcılık Eyüp Yasin Kılıç kimlik bilgileri telefon hattı kopyalama
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.