Bu görüntüler Rusya'da sabah saatlerinde çekildi: Askere alınanlar aileleri ile böyle vedalaştı

Rusya Devlet Başkanı Putin'in ilan ettiği seferberlik kararı sonrası çarpıcı görüntüler ortaya çıktı. Seferberlik kararı uyarınca askere alınanların aileleri ile gözyaşları ile vedalaştıkları görüldü. Söz konusu görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Rusya Devlet Başkanı Putin dün sabah yaptığı açıklamada ülkede 'kısmi askeri seferberlik' ilan edildiğini açıkladı. Putin yaptığı açıklamada nükleer silah kullanma tehdidinde bulunarak "Batı'ya söylüyorum 'Cevap vereceğimiz birçok silahımız var' ve bu bir blöf değil. İnsanımızı savunmak için tüm kaynaklarımızı kullanacağız" dedi.

Putin'in kararı ilan etmesi sonrası açıklama yapan Rusya Savunma Bakanı Şoygu 300 bin yedek askerin çağrılacağını söyledi. Rusya'da 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez seferberlik ilan edilmesi ise dikkat çekti.

ÇOK SAYIDA KİŞİ ÜLKEYİ TERK ETMEYE ÇALIŞTI

Rusya'da ilan edilen seferberlik kararı sonrası askere gitmek istemeyen çok sayıda Rus vatandaşı ülkeyi terk etmeye çalıştı. Dün itibariyle uçak biletleri tükenirken Gürcistan sınırında ise araç trafiği durma noktasına geldi. Öte yandan seferberlik kararına tepki gösteren Ruslar çeşitli kentlerde protestolar düzenledi. Protestolara polisin müdahalesi sert oldu.

ÇARPICI GÖRÜNTÜLER GELDİ

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası alınan seferberlik kararının yankıları sürerken çarpıcı görüntüler geldi. Seferberlik kararı ile askere çağrılan Ruslar görev yerlerine gitmeye başladı. Bu sabah gelen görüntülerde askere alınan Rusların aileleri ile vedalaştıkları görüldü. Sosyal medyada gündem olan görüntülerde ailelerin sevdiklerini göz yaşları ile uğurladıkları görüldü.

Bu görüntüler Rusya'da sabah saatlerinde çekildi: Askere alınanlar aileleri ile böyle vedalaştı ile ilgili etiketler Rusya asker seferberlik veda
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.