Bu fotoğraftaki 4 başkan koronaya yakalandı

Samsun'da Bafra ilçesinin AK Parti'li Belediye Başkanı Hamit Kılıç'ın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı. Kılıç bu haberi ile ziyarette bulunan Bakan Murat Kurum'un temasları sırasında öğrendi. Bu bilginin ardından yeni bir gelişme daha yaşandı. Buna göre AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu ile 2 ilçe belediye başkanının da testinin pozitif çıktığı açıklandı.

Samsun’a açılış ve temel atma törenlerine katılmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak amacıyla gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un programına katılacak olan protokol üyeleri, belediye başkanları ile parti temsilcilerine Cuma günü test yapılmıştı.

Ancak yapılan testlerin sonuçları belli olmadan Bakan Kurum cumartesi günü sabah erken saatte kentte geldi.

Bakan Murat Kurum’u Vali Zülkif Dağlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başta olmak üzere diğer protokol üyeleri ile belediye başkanları Çarşamba Havaalanı’nda karşıladı.

PROGRAMIN ORTASINDA POZİTİF OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

Bakan Murat Kurum’u havaalanında karşılayanlar arasında bulunan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, program gereği AK Parti Samsun İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, valilik ziyareti ile kentsel dönüşüm projelerinin temel atma törenlerinde hazır bulundu.

Öğleden sonra yapılan Kentsel Dönüşüm Temel Atma töreni sırasında Başkan Kılıç’a test sonucunun pozitif olduğu bilgisi ulaştı. Kılıç, bu bilgi üzerine tören alanından ayrıldı.

Bu fotoğraftaki 4 başkan koronaya yakalandı

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Bakan Kurum’un programından ayrılarak evine giden Bafra Belediye Başkan Hamit Kılıç, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Covid-19 testim pozitif çıkmıştır. Hamdolsun genel durumum gayet iyi ve şu an evde karantinada bulunmaktayım. Hepinizden dua bekler, tüm hastalarımıza Allah’tan acil şifalar dilerim."

Bu fotoğraftaki 4 başkan koronaya yakalandı - Resim : 2

AK PARTİ İL BAŞKANI İLE 2 İLÇE BELEDİYE BAŞKANI DA KORONA OLDU

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın Kovid-19 olduğunun anlaşılmasının ardından programına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u bütün programlarına eşlik eden AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu’nun da testinin pozitif çıktığı bilgisi kendisine ulaştı.

İl binasını ziyaret eden Bakan Kurum ile görüşme yapan Aksu, sosyal medya hesabından gelişmeyi şu sözlerle duyurdu:

“Dikkat etmeme rağmen kervana biz de katıldık. Covid-19 test sonucum pozitif çıktı. Genel durumum şu an için iyi. Tedavime evimde devam ediyorum. Dualarınızı bekler, tüm hastalarımıza acil şifalar dilerim” 

Kılıç ve Aksu'nun ardından koronavirüse yakalandığını duyuran üçüncü isim ise programa katılan Havza ilçesinin AK Parti’li Belediye Başkanı Selahattin Özdemir oldu.

Evde karantinada olduğunu belirten Özdemir sosyal medyadan durumuna ilişkin, “Değerli Hemşehrilerim, bugün yaptırdığım Covid-19 test sonucum pozitif çıkmıştır. Hamdolsun genel durumum gayet iyi ve şu an için evde karantinada bulunmaktayım. Hepinizden dua bekler, tüm hastalarımıza Allah’tan acil şifalar dilerim” mesajını paylaştı. 

Özdemir'den kısa süre sonra ise Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma testinin pozitif çıktığını açıkladı. Kıyma sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün yapılan Covid-19 test sonucum pozitif çıkmıştır. Hamdolsun, şu an iyi durumdayım ve tedavim doktorlarımızın tavsiyesi doğrultusunda evde devam etmektedir. Herkesten hayır dualarını eksik etmemesini istirham ediyor, tüm hastalarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum.”

 

Bu fotoğraftaki 4 başkan koronaya yakalandı ile ilgili etiketler Murat Kurum Samsun Hamit Kılıç bafra belediye başkanı Ersan Aksu Selahattin Özdemir Hüseyin Kıyma kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.