Bu festivale gelenlere ev hediye edilecek!

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından geleneksel Türk sporlarının canlandırılması amacıyla, bu sene 3’üncüsü gerçekleştirilecek olan Etnospor Kültür Festivali’nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Yenikapı Meydanı'ndaki Avrasya Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ ve Vakıf Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran katıldı.

Bu festivale gelenlere ev hediye edilecek!

Toplantıda konuşan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Karadağ, bu yıl sponsorlukta üçüncü yılları olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Etnospor Kültür Festivali'nde ilk yıldan itibaren beklenenin üzerinde bir başarı yakaladık. Geçtiğimiz yıl yüksek, 1 milyona ulaşan bir katılım gördük. Bu yıl Borsa İstanbul açısından ustalık dönemi olacak. Etkinliklerde sermaye piyasalarını, kurumumuzun ürünlerini derinleştirmeye fırsat olacak. Hükümetimizin önceliği İstanbul'u bir finans merkezi yapmak. Etnospor'a baktığımızda, geçmişin ihtişamını geleneksel spor dallarında nasıl günümüze taşıyoruz ve oradaki güzellikleri yakalıyorsak, İstanbul'un da finans ve ticaret tarafında tarihin tüm dönemlerinde merkez olduğunu görüyoruz.

Günümüzde hak ettiği noktadan biraz uzaklaştığını ama bu tür etkinlikler ve derinleşmelerle İstanbul'un finans alanında dünyanın en önemli merkezlerinden biri olacağını düşünüyoruz. Etnospor, milyonu aşan katılımcısıyla borsa ve sermaye piyasaları için bir fırsat. En temel sıkıntımız, kendimizi geniş kitlelere anlatmakta zorlanıyoruz. Bu tür ailelerin, gençlerin katıldığı aktivitelerde finans tarafındaki ürünlerimizi tanıtma fırsatı buluyoruz."

Bu yıl etkinliğe çok daha aktif katılacaklarını belirten Karadağ, inovatif ürünlerle bu yıl katılımcılara ev sahipliğinin ilk nüvesini dağıtacaklarını söyledi.

GELEN KONUKLARA HEDİYELER VERİLECEK

Karadağ, devamla şunları kaydetti:

"Borsamızdan TOKİ iş birliği ile konut sertifikası dağıtıyoruz. Belki de Etnospor Kültür Festivali'ne gelen katılımcıların büyük bir kısmına konutlarının bir kısmını belki hediye edeceğiz, ekonomimizin büyük şirketlerine ortak olma fırsatı sunacağız, bunun altyapısını hazır etmiş olacağız. Hedefimiz, en az gelen konuklara hediyelerle, sermaye piyasaları ürünleriyle tanışma fırsatı vermek."

Bu festivale gelenlere ev hediye edilecek! - Resim : 2

"İSTANBUL HALKININ ÇOCUĞUNU ALIP AİLECEK GELEBİLECEĞİ ÜCRETSİZ BİR ETKİNLİK"
Etnospor Kültür Festivali'nin tanıtım toplantısında konuşan Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan, "Sadece Türkiye’ye has geleneksel sporlar değil, burada gündemimiz. Dünyada yerli ve milli sporların gelenekleri, popülerleşmesi ve hak ettiği değerleri kazanmasını istiyoruz. Kültürlerin kültürlere üstünlüğü diye bir şey söz konusu olamaz. Tüm renklerin diğer renklerden nasıl bir üstünlüğü olamaz ise kültürlerin de de her biri değerlidir, her biri yaşanmaya ve görülmeyi hak eder. Burası beş gün boyunca İstanbul halkının çocuğunu alıp ailece gelebileceği, herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği ve iyi vakit geçirebileceği tamamen ücretsiz bir etkinlik" dedi. 

"GÖRME ENGELLİLER MANGALA TURNUVAMIZI BÜYÜTTÜK"
''Engellilerin de buraya aktif katılımını sağlamak amacıyla Görme Engelliler Mangala Turnuvamızı bu sene büyüttük'' diyerek sözlerini sürdüren Bilal Erdoğan, ''Yıl içerisinde konfederasyonumuz olarak Türkiye’deki bütün görme engeller okullarını ziyaret ettik. Bütün çocuklarımıza mangala setleri hediye ettik. Okullarda yapılan turnuvalarda finale kalan iki çocuğunuz buraya katılacaklar ve görme engelli mangala sporcularımız ile burada Türkiye Görme Engelliler Mangala Şampiyonluğu için yarışacaklar. Türkiye’nin bütün bölgelerini tanıtmaya çalışıyoruz. Hem Orta Asya ve Balkanlardaki komşu ve akraba topluluklarımızın kültürel etkinliklerini taşımış oluyoruz, hem de misafirlerimiz olan Japon ve Katar ekiplerimizin kültürel etkinliklerini burada deneyimleme fırsatı bulacağız’’ ifadelerini kullandı.

"DİRİLİŞ ERTUĞRUL ÇADIRI VE TRT ÇOCUK'TAN RAFADAN TAYFA DA OLACAK"
Festival hakkında genel bilgiler veren Bilal Erdoğan, "Toplam 883 sporcu, 11 spor dalında müsabaka yapacak. Bunun dışında çeşitli atlı akrobasi gösterileri olacak. Toplam 43 oba çadırı alanda olacak ve bir tane de büyük han çadırımız olacak. 14 Türk Devleti ve toplulukları çadırlarının yanı sıra Katar ve Kazak çadırı olacak. 20 adet bölgesel çadırlarımızda bazı Belediyelerimizin çadırları bizi temsil edecek. Diriliş Ertuğrul, derviş ve geleneksel dondurma çadırımız da olacak. Spor dallarında toplam 84 at kullanılacak, katılımcıların da çoluk çocuk binebilecekleri atlarla birlikte 150 at olacak. 26 geleneksel çocuk oyunlarıyla birlikte TRT Çocuk olanında, Rafadan Tayfa ile Maysa İle Bulut çocuklarla olacak. Mangala, Fetih güreşlerimizde olacak. Sahne de çeşitli gösteriler sergilenecek’’ diye konuştu.

 

Bu festivale gelenlere ev hediye edilecek! ile ilgili etiketler Bilal Erdoğan Etnospor Kültür Festivali
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.