Bu din simsarlığına daha ne kadar göz yumulacak?

İstanbul merkezli Bayram FM isimli radyo din istismarını yeni bir boyuta taşıdı! Söz konusu radyoda "Kabe kokusu" 49.90 TL'ye satılıyor... Kabe'nin kokusunun nasıl esans haline getirildiği ise merak konusu! Radyoda ticareti yapılan ürünler şikayetlere konu olurken, RTÜK'ün Bayram FM'i mercek altına alması bekleniyor...

Bayram FM isimli İstanbul merkezli radyo kanalında İslam dini ve kutsal değerleri sömürülerek din istismarı yapıldığına yönelik şikayetler artıyor.

Radyoda günlerdir, "Büyük kutulardan kabe desenli, ravza desenli kutulardan, ambalajlardan, özel kabe kokusu, ravza suları hazırlattık sizlere." denilerek "Kabe kokusu" satılıyor!



Kabe kokusunun bir kutusuna 49.90 TL fiyat biçilirken, "İsteyen ravza kokusunu alabilir ancak dersen ki, 'Hocam ben ikisinden de birer tane alayım, hem ravza kokusu hem Kabe kokusu istiyorum' diyen kardeşlerime birer tane de Bayram FM adına ben hediyelik ediyorum bunu inşallah. Buyurun 0216 375***'yı arayın." denilerek promosyon yapılıyor.

Radyo programcıları 49.90 TL karşılığında sattıkları ürün ile vaat ettiklerini de şu şekilde özetliyor;

"Seccadenize, gardırobunuza, kıyafetinize, takkenize, başörtünüze namaz kılarken, Kur'an okurken, zikir çekerken, zikir yaparken o güzel kokuları sürün inşallah. O mübarek yerleri hayal ederek ibadetlerinizi yapın Allah'ım kabul etsin inşallah can kardeşlerim. 0216 375** tabi oraları bir kez görenler doyamadılar. Hiç gitmeyenler zaten bilemiyor nasıl bir şey var . Onun özlemi apayrı ama hiç gitmeyenler bile bu kokulardan almışlar biliyor musun? 'Sayın hocam sen anlatınca çok merak ettim birer kutu da ben ısmarladım geldi o kadar güzelmiş ki o kadar memnun oldum ki' diyenler var."

ÇOK FAZLA ŞİKAYET VAR

Diğer yandan, din istismarı üzerinden ticaret yapan söz konusu radyo kanalı hakkında sosyal medyada çok sayıda olumsuz yorum yer alıyor.

Sadece "Kabe kokusu" değil, çok farklı ürünleri de yine İslam dinini kullanarak, Müslümanların halis duygularını istismar edip paraya çevirmeyi amaç edinen radyo hakkında yapılan o yorumlardan birisi şu şekilde;



"Cennetin anahtarını çok ucuza satan yegane adrestir. Yayını internet üzerinden dinlemeye başladım. önceleri programcı arkadaş pek güzel ve coşkulu bir şekilde HZ. Muhammed'in savaşlarını anlatıyordu. Sonra hikaye bitti ve bu coşkuyla anlatılan hikayenin aslında az sonra gelecek kitap satışı için bir pazarlama taktiği olduğu ortaya çıktı."

Bir diğer yorumda ise şunlar kaydediliyor;

"Kuran'da sağlık reçetesi" isimli kitabı satmak için; HZ. Muhammed'den Hz. Ayşe'ye, Allah'ın razı olmasından, sadaka, fitre ve zekat yerine geçmesine, fazla alınıp Müslüman kardeşe hediye edilip sevap kazanmaktan, maddi manevi her şeye devasına, depresyondan kansere deva olmasına hatıralayamadığım daha bir çok şeyi yarım saat tekrarlıyan radyo kanalı."

MAĞDURLAR ŞİKAYET SİTELERİNE BAŞVURUYOR!

Bayram FM'in pazarladığı ürünlerden memnun olmayanlar ise çareyi "şikayet sitelerine" başvurmakta buluyor.

Radyodan hurma satın alan bir vatandaş şikayetini şu sözlerle anlatıyor;

"2 kilo alana 2 kilo bedava bir de kilosu 30 TL'ye geliyor. 4 kilo hurma 120 TL kapıda ödeme. Aldık kutuyu açtık almaz olaydık gönderdikleri hurmanın kutusu 8 TL'ye satılıyor, 500 gr'lık paketlerde. Anlayacağınız kilosu 16 TL, helal olmasın."

Yine radyodan satın alınan hurmalarla ilgili bir diğer şikayet ise şu şekilde;


"Bayram FM tarafından satışı ve reklamı yapılan hurmalar reklamlarda acve hurması olarak tanıtılıp 4 kilosu 199,99 TL'ye satılmakta olup 4 kilo alana da 1 kilo hediye edilmektedir. İşin aslını ürün bize gelince anladık. Gönderdikleri hurma 1 kilo piyasa değeri 25-30 TL arasında olan İran mazafati hurması"

Hurmalardan memnun kalmayarak geri iade eden bir vatandaş ise kendisine geri ödeme yapılmadığından şikayetçi...

O vatandaş da yaşadığı sorun hakkında "Medine hurması diye insanlara gönderdiğiniz 5 kilosu 200 TL olan hurmayı geri iadesi yaptım hesabıma geri ücreti yatırılmadı insanları kandırmakta birincisiniz bir de kanalınızda Müslümanlıktan bahsediyorsunuz sizi Tüketici Hakları'na şikayet edeceğim özellikle telefonlara bakan kişiyi" bilgisini paylaşıyor.

Bu din simsarlığına daha ne kadar göz yumulacak? ile ilgili etiketler İstanbul Kabe radyo Bayram FM
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.