Bu devlet desteklerinden tüm ev hanımları yararlanabiliyor! 2023 devlet destekleri şartları neler?

2023 yılında da ihtiyaç sahibi vatandaşlara devlet destekleri verilmeye devam ediyor. Özellikle çalışmayan kadınlara verilen destekler araştırma konusu oldu. 2023 yılı devlet destekleri şartları neler? İşte o detaylar…

Yeni yılın gelmesiyle beraber ihtiyaç sahibi vatandaşlara devlet destekleri de verilmeye devam ediyor. 2023 yılı devlet desteklerinden yararlanarak vatandaşların birçok farklı ihtiyacına çözüm bulması sağlanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen söz konusu devlet desteklerinden yararlanmak isteyen vatandaşların bazı koşulları yerine getirmeleri isteniyor. Özellikle herhangi bir işte çalışmayan ve ihtiyaç sahibi olan kadınlara sosyal yardımlar yeni yılda da yapılma devam ediyor.

EV HANIMLARINA 2023 DEVLET DESTEKLERİ NELER?

Ev hanımlarına devlet destekleri verilmeye devam ediyor. Bu kapsamda özellikle boşanmış ve eşi vefat etmiş kadınlara devlet destekleri ödeniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden yapılan ödemelerin birçoğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfı aracılığıyla yapılıyor.

Devlet tarafından kadınlara ödenen destekler arasında dul maaşı olarak da bilinen eşi vefat eden kadınlara yönelik ödenen devlet desteği yer alıyor. Söz konusu maaştan yararlanmak isteyenler için söz konusu ödemeler iki ayda bir 1.000 TL olarak yapılıyor.

Diğer bir devlet desteği ise 65 yaş ve üzeri olan ve düşük gelire sahip vatandaşlar için yapılıyor. Bu yardımı almak için kişinin herhangi bir sosyal güvencesinin olmaması ve maaş, nafaka gibi gelirinin bulunmaması gerekiyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Eşi vefat etmiş, 65 yaş üstü veya boşanmış kadınlar için farklı devlet destekleri veriliyor. Bu kapsamda boşanan kadınlara da babadan maaş bağlanması sağlanabiliyor. Söz konusu devlet desteklerinden yararlanmak için öncelikle kişinin gelir durumunun belirli bir sınırın altında olması ve belirlenen diğer koşulları sağlaması gerekmektedir.

Vatandaşlar bulundukları il/ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ilgili birimlerine giderek başvurularını yapabilmektedir. Ayrıca e – Devlet üzerinden de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bazı sosyal yardımlara başvuru imkanı sunuluyor. Başvuru formu ve kimlik belgeleriyle ihtiyaç sahibi kadınların başvurularını yapmaları mümkündür.  

Bu devlet desteklerinden tüm ev hanımları yararlanabiliyor! 2023 devlet destekleri şartları neler? ile ilgili etiketler başvuru Ev Hanımı Sosyal Yardım Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.