Bu Bitki Mide Bulantısına Yüzyıllardır İyi Geliyor!

Bulantı sözlükte çok da uygun bir şekilde, "Kusma eğilimi olan bir hastalık hissi" olarak tanımlanır. İngilizcesi deniz tutması anlamına da gelen nautes kelimesidir. Bulantı hissini iyileştirmek için birçok tıp ilacı kullanıldığı gibi doğadan bitkiler de mide bulantısına iyi gelir. Yüzyıllardır mide bulantısına iyi gelen bir bitki var ki onu sizler için araştırdık.

Mide bulantısına iyi gelen bitkiler pek çok kişinin merakla araştırdığı konuların başında geliyor. Günlük hayatı olumsuz etkileyen bulantı hissi mide rahatsızlıkların da habericisi olabiliyor. Özellikle yaz mevsiminde sıcakların bastırmasıyla kendini daha çok belli eden bulantı, stres ve çeşitli yiyeceklerin de etkisiyle ortaya çıkabiliyor.

Ancak Bektaşi üzümü olarak bilinen Amla meyvesi mide bulantısı için yüzyıllardır kullanılıyor. Özellikle Hindistan'da yetişen ancak 16. yüzyıldan itibaren Avrupa'da tanınmaya başlayan Bektaşi üzümü sarı meyveli, kahverengi meyveli ve yeşil meyveli olarak çeşitli renkjlere göre sınıflandırılır.

Mide Bulantısı İçin Yüzyıllardır Kullanılıyor!

C Vitamini deposu olan Amla meyvesi (Bektaşi üzümü) bağışıklığı güçlendirir.

Vücudun zehirli maddlerden temizleyen bektaşi üzümü mide rahatsılıkların tedavisinde de kullanılır.

Bu Bitki Mide Bulantısına Yüzyıllardır İyi Geliyor!

Regl dönemindeki sancı ve krampları, antioksidan etkisiyle ortadan kaldırır.

Diyabet hastalarının rahatlıkla tüketebileceği bir meyve türüdür. Kan şekerini düzenler.

Sık sık tuvalete çıkmayı da kolaylaştıran bektaşi üzümü kırmızı kan hücrelerini çoğaltır.

Kabızlığa da iyi gelen bektaşi üzümü yüksek tansiyonu dengeler.

 

Bu Bitki Mide Bulantısına Yüzyıllardır İyi Geliyor! ile ilgili etiketler mide bulantısına ne iyi gelir mide bulantısı nasıl geçer
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.