Bu bir yetenek değil balık katliamı!

Iğdır'ın Aralık ilçesinde yaşayan Suat Çetindere adlı kişi Karasu sazlığında eliyle balık yakalarken DHA tarafından görüntülendi. Bunun Allah vergisi bir yetenek olduğunu ileri süren Çetindere bir de dereye elektrik vererek illegal yoldan balık yakalayanları şikayet etti. Oysa tüm dere ve göl kenarında yaşayanlarla balıkçılar bilir ki, sazan balığının Mayıs ile Temmuz arasında yumurtlama mevsimidir. Yani aslında Çetindere yumurtlamaya çalışan balıkları yakalayıp sazan katliamı yapmakta.

Demirören Haber Ajansı muhabiri Iğdır'ın Aralık ilçesinde yaşayan Suat Çetindere'nin, 'bir yetenek' olarak sunduğu elle balık avladığı anları görüntüledi. 

Bunu hobi olarak gören ve hafta sonları Ağrı Dağı eteğindeki Karasu sazlığına gidip eliyle balık yakaladığını söyleyen Çetindere diğer balıkçılar gibi olta ya da ağ kullanmamakla övünüyor. 

Çevreye düşkünlüğü sebebiyle küçük balıklar yerine büyük olanları yakaladığını söyleyen Çetindere, "Balık tutmayı hobi olarak yapıyorum. Bazen arkadaşlarla balık tutmaya gideriz. Onlar ağ ya da olta kullanırken ben elimle tutarım. Küçük balıklar yerine doğaya saygı gereği biraz daha büyüklerini tutuyorum. Devletimizden ricamız, illegal yoldan suya elektrik atarak balık tutanlar var, bunlara göz açtırmasınlar. Hem zaman geçirmek hem de hobi olarak balık tutuyorum, hayatımdan memnunum" diyor.

Sonra da şovuna başlayan Çetindere suya girip sazlık, yosunluk ve balçık bölgelere sürtünerek yumurtalarını bırakmaya çalışan 6 anaç sazanı yakaladı. 

Bu sırada ağzından da 'çok yumurtası' olanları yakalamıyorum diyede kaçıran Çetindere, "Bugün yine bereketli bir av yaşadık. Allah'a şükürler olsun fazlasına gerek yok, yiyebileceğim kadar yakaladım. Yeteneğim Allah vergisi. Kurban olduğum Allah bize yetenek vermiş bizde kullanıyoruz" ifadelerini kullandı. 

YETENEK DEĞİL KATLİAM

Oysa Çetindere'nin de çok iyi bildiği gibi mayıs ayından itibaren sazanlar yumurtlama dönemine girer. Bu süreç temmuz başına kadar sürer. Bu süreçte balıklar sazlık, balçık ve yosunlu alanlara sürtünerek yumurtalarını bırakır. Bu süreçte anaç sazanlar çok güç kaybettiği için normalden çok daha yavaş hareket ederler. Tepkileri de yavaştır. Bu sırada küçük bir çocuk bile anaç sazanı yakalayabilir. 

Yani aslında Çetindere'nin Allah vergisi diye övündüğü şey bir yetenek değil. Olan şeye ise binlerce yumurta bırakacak anaç sazan elle yakalandığı için balık katliamı denebilir. 

Bu bir yetenek değil balık katliamı! ile ilgili etiketler Iğdır balık Aralık ilçesi ağrı dağı sazan yumurtlama

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.