Bu belirtiler varsa hemen doktora gidin! Saçında kepek sorunu olanlar dikkat! Vücudunuz bu sinyali veriyor olabilir! Sakın ihmal etmeyin!

İnsan vücudu verdiği birçok sinyal ile önemli sağlık sorunlarına önceden işaret ediyor. Bu sinyallerden biri de kepek problemi. Saçınızda kepek sorunu varsa buna dikkat!

Günümüzde beslenme alışkanlıkları ve yaşam tarzında yaşanan birçok değişim çeşitli sağlık sorunlarının da artmasına neden oldu. Vücudun bu tür değişkenlere bağlı olarak verdiği birçok sinyal ise çeşitli sağlık sorunlarının habercisi olabiliyor.

Her insan için sağlık her zaman birinci önceliktir. Vücudun verdiği bazı sinyaller ise erkenden algılanarak ilerleyen dönemde büyük sorunlara yol açmaması için hemen müdahale edilmesi son derece önemlidir.

SAÇLARDA KEPEK OLUŞUMU BU EKSİKLİĞİN BELİRTİSİ OLABİLİR!

Çoğu insanda görülen kepek problemleri önemli bir eksikliğin habercisi olabilir. İnsan vücudu için hayati öneme sahip vitamin ve minerallerin eksikliğinde vücutta bazı belirtiler ortaya çıkarak bu eksiklik haber verilmektedir.

Saçlarda kepek oluşumu B3 vitaminin eksikliği belirtisi olabilir. Kafa derisindeki kan dolaşımının azalması da kepeğe yol açan önemli bir sorun olarak görülmektedir. B3 vitamini eksikliği ayrıca farklı birçok soruna da yol açabilir.

BU BELİRTİLER VARSA DİKKAT!

Bu belirtiler varsa hemen doktora gidin! Saçında kepek sorunu olanlar dikkat! Vücudunuz bu sinyali veriyor olabilir! Sakın ihmal etmeyin!

Saçlarda kepek oluşumunun yanı sıra özellikle vitamin ve mineral eksikliği nedeniyle ortaya çıkan basit belirtiler önemli sağlık sorunlarına işaret ediyor olabilir. Vücudun havadaki toksinlerin neden olduğu hasarı C vitamini eksikliği nedeniyle onaramaması durumunda diş eti kanamaları da görülebilmektedir.

A vitaminin eksikliğinde ortaya çıkan önemli bir belirti ise gece körlüğü oluyor. A vitamini gözün ışıktaki hassasiyetini kontrol etmek için hayati bir öneme sahip. Karanlıkta görmemeye neden olabilir.

Dil şişmesi de önemli bir farklı belirti olarak ortaya çıkıyor. Folik asit eksikliğine bağlı olarak vücutta yeterli miktarda oksijen dolaşamaması nedeniyle şişmiş dil problemi ortaya çıkabilir.

Önemli bir diğer belirti ise mide bulantısı olarak karşımıza çıkıyor. Çok sık mide bulantısı şikayetleri yaşayanlar magnezyum eksikliği nedeniyle kişinin sindirim sisteminde mide bulantısı, kusma ve iştahsızlık gibi sorunlara neden oluyor. Ortaya çıkan bu tip belirtiler sonrasında en kısa sürede uzman bir hekime görünmekte fayda var.  

Bu belirtiler varsa hemen doktora gidin! Saçında kepek sorunu olanlar dikkat! Vücudunuz bu sinyali veriyor olabilir! Sakın ihmal etmeyin! ile ilgili etiketler Saç vitamin
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.