Bu balık tam 244 milyon yaşında

Çinli arkeologlar Yünnan eyaletinde 244 milyon yıl önce yaşadığı belirlenen bir balık fosili buldu. Çene ve diş yapısı incelenen balığının denizdeki atıkları ayrıştırdığının tahmin edildiği belirtildi.

Çinli arkeolog Şü Guanghui, ülkenin güneybatısındaki Yünnan eyaletinde 244 milyon yıl öncesine ait olduğu tespit edilen balık fosillerini gün yüzüne çıkardı.

Xinhua ajansının geçtiği habere göre, Çin Bilimleri Akademisi’ndeki Paleoantropoloji ve Paleontoloji Enstitüsü’nde görevli bulunan Guanghui, fosili Yünnan eyaletinde yaptığı kazı sırasında buldu.

Fosilin, çene yapısının kısa ve ince, diş yapısının ise keskin ve uzun olduğu, sadece 3 santimetre uzunluğundaki bir balık türüne ait olduğunu belirten Şü, bu canlının denizdeki atıkları ayrıştırdığını tahmin ettiklerini söyledi.

Şü Guanghui'nin araştırma sonuçlarına ilişkin makale zooloji dergisi The Linnean Society’de yayımlandı.

Bu balık tam 244 milyon yaşında ile ilgili etiketler Çin balık fosil Yünnan Şü Guanghui
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.