Bu akşam saatlerinde 'kısmi ay tutulması' gerçekleşecek!

Bugün akşam saatlerinde Kısmi Ay tutulması gerçekleşecek. Peki Kısmi Ay Tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi? İşte kısmi Ay tutulması ile ilgili bilmeniz gereken her şey... Bugün dünyanın pek çok bölgesinde kısmi ay tutulması yaşanacak. En net haliyle Rusya'dan izlenebilecek olan ay tutulması, ortadoğu, avrupa, pasifik ve asya gibi çeşitli kıtalarda izlenebilecek.

Bugün akşam saatlerinde Kısmi Ay tutulması gerçekleşecek. Peki Kısmi Ay Tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi? İşte kısmi Ay tutulması ile ilgili bilmeniz gereken her şey...

Bugün dünyanın pek çok bölgesinde kısmi ay tutulması yaşanacak. En net haliyle Rusya'dan izlenebilecek olan ay tutulması, ortadoğu, avrupa, pasifik ve asya gibi çeşitli kıtalarda izlenebilecek.

Tahminlere göre, kısmi Ay tutulması gecenin ilerleyen saatlerinde Türkiye'den de izlenebilecek. Ay tutulmasının, güneş tutulmasına kıyasla çıplak gözle izlenmesinin bir tehlikesi yok.

IifQ-81kgE2AHVrdwWQCdA

Peki bu gökyüzü olayını fotoğraflamak için neler yapmak lazım?

Ay tutulmasından güzel kareler elde etmekte niyetliyseniz doğru bölgeyi seçmeniz atmanız gereken ilk adım. Unutmayın ki şehir ışıklarından uzaklaşmak elde edeceğiniz karelerdeki kaliteyi olumlu yönde etkileyecek.

wB2V08aukEayqZwr4eeGlg

Başka bir deyişle ister meteor yağmurları olsun ister Ay tutulması olsun şehir ışıklarından uzak bir noktada, temiz bir gökyüzü ve uygun hava koşullarını yakalamak lazım. Tele lensler gece ve gökyüzü çekimlerinde çok kullanılmasa da konu ay fotoğrafı çekmeye geldiğinde kadrajınıza göre çok işe yarayabilir.

KAMERANIZI SABİTLEYİN
Gece çekimlerinde iyi sonuçlar elde etmek için ilk yapmanız gereken şeylerden biri kameranızı sabitlemek. Az ışıklı ortamlarda kameranızı sabitleyeceğiniz bir tripotunuz yoksa kameranızı sabit bir yere konumlandırabilirsiniz.

6HYPF2Z3oEK4tFUeQyCXIA
Gece çekimlerin veya yıldız pozlamaların en sıkıntılı konulardan biri netleme problemidir. Kullandığınız lensin üzerinde netleme halkasında sozsuzluk işareti bulunuyorsa sorun nispeten çözülmüş oluyor. Eğer yoksa yakınlarınızdaki ağaç gibi, yapı gibi yerlere ışık tutarak netlemeyi sağlayabiliriz. Ama netlemeyi kesinlikle manuel olarak yapmak lazım, otomatik netlemeyi bu durumda kullanmamak doğru sonuçlar vermeyebilir.

GÖZLERİNİZİ ALIŞTIRIN
Ve bir de uyarı nerede olursanız olun gökyüzünü izlemeye başlamadan yarım saat önce gözlerinizi karanlığa alıştırmaya çalışın.

Bu akşam saatlerinde 'kısmi ay tutulması' gerçekleşecek! ile ilgili etiketler ay tutulması bu akşam gerçekleşecek
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.