"Brunson'ın serbest bırakılacağını umuyorum!"

ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararı almasının ardından dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo Singapur'da bir araya gelmişti. ABD Dışişleri Bakanı MiKe Pompeo, Çavuşoğlu ile Singapur'da yaptıkları görüşmenin detaylarını aktardı.

Reuters’ın haberine göre Pompeo, bugün Singapur'daki ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda yaptığı açıklamada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşme sonrasında iki tarafın da yapıcı olduğunu belirterek, Türkiye'de tutuklanan Amerikalıların "önümüzdeki günlerde" serbest bırakılmasını umduğunu söyledi.

Pompeo, dün Çavuşoğlu ile yaptığı görüşme sonrası Amerikan vatandaşlarının hapiste tutulması meselesinde artık “sürenin dolduğunu” ve serbest bırakılmaları gerektiğini söylemişti. Türk bakanlara uygulanan yaptırımların 'ciddi olduklarının göstergesi olduğunu' vurgulamıştı.

Pompeo, Singapur’da gazetecilere yaptığı bugünkü son açıklamasında da “Dün meslektaşımla yapıcı bir konuşma yaptım. Brunson'un serbest kalması ve ABD'ye geri dönmesine izin verilmesi gerektiğini, Türkiye’de tutuklu diğer ABD vatandaşlarının da serbest bırakılması konusunda çok geç kalındığını belirttim” diye konuştu.

Pompeo, sözlerinin devamında ise, “Umuyorum ki, önümüzdeki günlerde bunun gerçekleşeceğini göreceğiz” ifadesini kullandı.

Pompeo, bu durumun Türkiye'nin NATO üyeliğine bir tehdit oluşturup oluşturmadığı konusunda gelen bir soruya da "Türkiye, ABD'nin birlikte çalışmayı sürdürmeyi tamamen istediği bir NATO müttefikidir" cevabını verdi.

Dün ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Çavuşoğlu-Pompeo zirvesine ilişkin yapılan açıklamada, “Türkiye ve ABD sorunu çözmek için çalışacak. Çavuşoğlu ve Pompeo pek çok konuda yapıcı bir görüşme yaptı" denmişti.

Bakan Çavuşoğlu ise, "Sorunları nasıl çözeceğimizi değerlendirdik. Sorunlar olabilir, Türkiye olarak sorunları diplomasi ile çözmeyi arzu ettik. Yapıcı bir görüşme oldu. Sorunları birlikte çözebilme konusunda mutabık kaldık. Tehdit dili ve yaptırımlarla sonuca varılamayacağını söyledik. Bunun anlaşıldığını düşünüyoruz" diye konuşmuştu.

"Brunson'ın serbest bırakılacağını umuyorum!" ile ilgili etiketler pompeo rahip brunson Çavuşoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.