Trump: Türkiye ile sıkıntılı ilişki vardı, eskiye döneceğiz...

Türkiye'de yargılandığı davanın sonuçlanmasının ardından serbest bırakılan ABD'li rahip Andrew Brunson, ABD Hava Kuvvetleri'nin Marryland eyaletindeki Andrews Hava Üssüne iniş yaptı. Brunson daha sonra Trump tarafından Beyaz Saray'da kabul edildi. Brunson'un serbest kalması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürünü tekrarlayan Trump, "Türkiye ile sıkıntılı ilişki vardı. Eskiye döneceğiz" dedi.

Beyaz Saray'daki görüşmede Trump, "Sizi ve ailenizi tebrik etmek istiyorum. Türkiye'ye ve Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Çok iyi ilişkilerimiz var. Süreç onlar için de kolay değildi." dedi.

Daha sonra da Brunson'a dönerek, "Büyük şeref duyduk sizi burada ağırlamaktan" ifadesini kullandı

Brunson da Trump'a teşekkür ederek başladığı sözlerine, "Birçok kişiye teşekkür etmek istiyorum. Senato'da da teşekkür etmek istediğim çok kişi var" diye devam etti.

Trump araya girerek, "Bir daha Türkiye'ye gitmek ister misiniz diye sormak istemiyorum" dedi. 

Trump: Türkiye ile sıkıntılı ilişki vardı, eskiye döneceğiz...

Bunun üzerine Brunson, 25 yıl Türkiye'de yaşadığını belirterek, "Türkiye'yi ve Türkleri çok seviyorum" ifadesini kullandı. 

Trump ise Türkiye ile gelecek döneme ilişkin olarak "Türkiye ile sıkıntılı ilişki vardı. Eskiye döneceğiz" dedi... 

Trump kayıp Suudi Gazeteci için "Şu anda kimse ne olduğunu bilmiyor. Soruşturuluyor.  Çok uzun bir liste var yapabileceklerimize ilişkin. Çok fazla spekülasyon var. Ama gerçekleri ortaya koymamız lazım. Bir ses kaydı var deniyor. Bunu görmek istiyoruz. Umudumuz öldürülmemiş olması. Türkiye ile çalışıyoruz. Bu akşam ya da yarın Kral Selman'ı aramayı düşünüyorum" dedi. 

Trump, ilişkilerin yeniden düzeleceği vurgusunu yaptıktan sonra "Türk halkını çok iyi tanıyorum. Gerçekten harika bir halk. Türkiye ile iyi ilişkilere sahip olma fırsatına sahibiz" ifadesini kullandı.

BRUNSON ALMANYA'DAN ASKERİ UÇAKLA ABD'YE GİTTİ

İzmir’de FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklu yargılandığı davada aldığı hapis cezasının yattığı süreye sayılması sonrası serbest bırakılan ABD’li papaz Brunson dün özel bir uçakla Türkiye’den ayrılıp Almanya’ya gitmişti.

Trump: Türkiye ile sıkıntılı ilişki vardı, eskiye döneceğiz... - Resim : 2

Brunson, Almanya'daki ABD Ramstein Hava Kuvvetleri Üssü’nde Büyükelçi Richard Grenell tarafından karşılanmıştı.

Brunson’un içinde bulunduğu askeri uçak kısa süre önce ABD'ye ulaştı. 

Uçak Marryland eyaletindeki Andrews Hava Üssü’ne indi.

Trump: Türkiye ile sıkıntılı ilişki vardı, eskiye döneceğiz... - Resim : 3

Trump: Türkiye ile sıkıntılı ilişki vardı, eskiye döneceğiz... ile ilgili etiketler ABD rahip brunson Andrews Hava Üssü
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.