Browni Nasıl yapılır? En kolay browni tarifi! Hangi malzemeler kullanılır? Bol soslu browni!

Browni Nasıl Yapılır? Çocukların en çok sevdiği kek çeşitlerinden biri olan browni, kolay ve pratik yapımı ile annelerinde en çok tercih ettiği kekler arasında yer alıyor. Evde vakit geçirmek isteyen çoğu kişi browni tariflerini merakla araştırıyor. Browni yapımında hangi malzemelerin kullanılacağını ve nasıl yapıldığını sizler için araştırdık. Peki, Browni nasıl yapılır? En kolay browni tarifi! Hangi malzemeler kullanılır? Bol soslu browni! Detaylar haberimizde..

Browni Nasıl yapılır? Sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan browni çoğu kişi tarafından en çok sevilen kekler arasında yer almaktadır. Vaktini evde değerlendirmek isteyen çoğu kişi browni tariflerini merakla arama motorlarından araştırmaya devam ediyor. Bol soslu leziz browni tarifini sizin için araştırdık. Peki, Browni nasıl yapılır? En kolay browni tarifi! Hangi malzemeler kullanılır? Bol soslu browni! Detaylar haberimizde...

Kakaolu ıslak kek browni | Kolay ıslak kek tarifi

BROWNİ NASIL YAPILIR?

· İki su bardağı kadar toz şeker

· Bir su bardağı ayçiçek yağı

· Beş adet yumurta

· Bir paket kakao

· Bir su bardağı süt

· 80 gram bitter çikolata

· Bir paket vanilya

· Bir paket kabartma tozu

· İki su bardağı kadar un (gerekirse kıvama göre ekleme yapılabilir.)

Öncelikle her kek tarifinde olduğu gibi şeker ve yumurtalar derin bir karıştırma kabında karışım iyice köpürüp bembeyaz hale gelinceye kadar iyice çırpılır. Daha sonra bir su bardağı kadar ayçiçek yağı, bir paket kakao, bir su bardağı süt ve eritilmiş bitter çikolata hazırlanan karışıma eklenip iyice çırpılır. Oluşturulan bu karışımdan bir buçuk su bardağı kadarı ayrılıp kalan karışıma iki su bardağı un, bir paket kabartma tozu ve bir paket vanilya eklenir. Önceden yağlanmış kare borcam tepsiye hazırlanan karışım dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kek kabarıncaya kadar pişirilir. Pişen kek alınıp tezgâhta soğumaya bırakılır. Daha sonra soğuduğunda sosu üzerine dökülerek kek dolaba kaldırılır. Bir saat sonra browni servise hazır hale gelir.

Browni yapılırken dikkat edilmesi gereken püf noktalar;

Browni yaparken öncelikle sos ayrıldıktan sonra karışıma un, kabartma tozu ve vanilya bir elek yardımı ile ilave edilirse karışıma bu malzemeler homojen olarak ilave edildiğinden kek daha düzgün bir şekilde kabaracaktır.

Keke piştikten sonra ayrılan sosu ilave edilirken kek kare kare dilimlendikten sonra sosu döküldüğü takdirde browni sosu kekin her yerine sirayet ederek kek daha leziz bir hale gelecektir.

Eğer kekin sosu, kek iyice soğuduktan sonra eklenirse sos keke işlemeyecektir. Tam tersi kek çok sıcakken eklendiğinde ise sos keki hamur haline getirecektir. Bu nedenle keke sosun ekleneceği zamanı iyi ayarlamak gerekmektedir.

Kolay ıslak kek tarifi-Kakaolu ıslak kek nasıl yapılır? - Tatlı ...

Browni Nasıl yapılır? En kolay browni tarifi! Hangi malzemeler kullanılır? Bol soslu browni! ile ilgili etiketler Yemek browni nasıl yapılır ıslak kek nasıl yapılır çikolatalı browni çikolatalı ıslak kek browni tarifi malzemeleri nelerdir tarif
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.