Brokolinin faydaları nelerdir?

Brokolinin faydaları saymakla bitmez. Brokoli lahanagiller familyasına aittir. Brokolinin faydaları arasında saç sağlığında kansere kadar birçok faydsı vardır. Hep birlikte brokolinin faydalarını inceleyelim.

Brokolinin kökeni İtalya'ya dayanıyordur. Brokolinin dünyaya yayılması ise 1900 yıllarında gerçekleşmeye başlamıştır. Brokolinin faydaları sandığıımzdan daha çoktur ve aynı zamanda besleyici bir yapıya sahiptir.

Brokolinin faydaları nelerdir? Besin değeri nedir?

KANSERİ ÖNLEMEYE YARDIMCI OLUR

Gerçekleştirilen araştırmalar neticesinde brokolinin en büyük faydalarından biri ise kanseri önlemeye yardımcı olmasıdır. Beyinde oluşan tümörleri önlemeye de yardımcı olan brokolinin faydaları sadece bu kadar da değildir.

Brokoli pişmiş olarak tüketebileceğiniz gibi çiğ olarak da tüketebileceğiniz bir sebze türüdür. Brokoli, bazı kişiler tarafından görüntüsü ve tadıyla kişilere hoş gelmese de tüketilmesi olmazsa olmazdır.

BROKOLİ SAÇ SAĞLIĞINA FAYDALIDIR

İçinde bulundurduğu C, E, A, K, B6, B2 vitaminler saç köklerinin güçlenmesine ve saçların dökülmesine karşı etkilidir. Bu vitaminlerin yanı sıra içinde magnezyum, potasyum, fosfor, demir, çinko, selenyum da bulunmaktadır.

LİF KAYNAĞIDIR

İçinde lif bulunan besinler tok tutmasıyla bilinirler. Brokolinin içinde de bol miktarda Lif bulunur. Bu yüzden diyet yapan insanlara tokluk hissi verdirmesi için brokoli tüketimi önerilir.

Brokolinin faydaları nelerdir? Besin değeri nedir?

KALP SAĞLIĞINA İYİ GELİYOR

Brokoli, bünyede kan basıncını dengelediği için olası kalp sorunlarının da önüne geçmeye yardımcı oluyor.

BROKOLİ GÖZ SAĞLIĞI İÇİN ÇOK YARARLIDIR

Brokoli içinde balıkta da bulunan Omega 3'ün bulunması nedeniyle göz sağlığı içinde oldukça fazla önem taşımaktadır. Bu sebeple göz doktorları tarafından balık ve brokoli tüketimi sıklıkla önerilir.

BROKOLİ NASIL YENMELİ?

Brokolinin en yararlı tüketim şekli çiğ ya da hafif pişmiş şekilde olmasıdır.

Kas ağrılarını gidermeye yardımcı

Her sabah koşu yapmadan önce veya spordan önce küçük bir servis tabağıyla brokoli yerseniz kas ağrılarınızın yok olduğuna veya hafiflediğini hissedeceksiniz.

BROKOLİNİN BESİN DEĞERİ NEDİR?

Brokoli, diyet lifi ve triptofan gibi proteinler açısından oldukça zengindir. Ayrıca A vitamini, beta-karoten, lutein zeaksantin, tiamin, riboflavin, niasin ve pantotenik asit içerir. Bununla birlikte, B6 vitamini, folat (B9 vitamini), C vitamini, E vitamini, B1 vitamini ve K vitaminini, kalsiyum, demir, magnezyum, çinko, sodyum, potasyum, selenyum, krom, kolin, manganez ve fosfor bulunur. Aynı zamanda sağlıklı omega-3 yağ asitlerine sahiptir.

Eşsiz organik bileşikler açısından brokoli, fitokütöz glukozinolatlar, izotiyosiyanat, kaempferol gibi flavonoidler ve sağlığımızı büyük ölçüde artıran diğer çeşitli antioksidan bileşikler açısından da zengin bir kaynaktır.

Brokoli’nin 100 gramlık bir porsiyonu yaklaşık 34 kaloriye sahiptir, bu yüzden kilo vermeye çalışanlar onu diyetlerine rahatlıkla ekleyebilirler. Şimdi brokolinin faydalarını inceleyelim…

Brokolinin faydaları nelerdir? ile ilgili etiketler brokoli faydaları nelerdir besin değeri
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.