Breziya'da Bolsonaro destekçileri 'darbe çağrısı' yaptı

Brezilya'da seçimi kaybeden Bolsonaro'nun destekçileri günlerdir sokakta. Eski devlet başkanını iktidarda tutmaya çalışan destekçileri kışla önünde darbe çağrısı yaptı. Bazı Bolsonaro destekçilerinin Nazi selamı verdiği görüldü. Eski devlet başkanı, yaptığı çağrıda destekçilerinin yollardaki engelleri kaldırmasını istedi.

Brezilya'da başkanlık seçimini solcu lider Luiz Inacio Lula da Silva'nın (Lula) kazanması sonrası mevcut başkan Jair Bolsonaro'nun destekçileri, kışlaların önünde eylemler yaparak darbe çağrısı yaptı. Eylemciler, askerleri seçim sürecine müdahale etmeye ve Bolsonaro’yı iktidarda tutmaya çağırdı.

Ülkenin en büyük kenti olan Sao Paulo’daki Güneydoğu Askeri Komutanlığı önündeki eylemciler, "Müdahale şimdi!" yazılı dövizler taşıdı. "Askeri müdahale istiyoruz çünkü bir hırsızın bizi yönetmesini istemiyoruz" diyen 70 yaşındaki bir eylemci, seçimi kazanan Lula’nın yolsuzluk suçlamasıyla hapis yatmış olmasını hatırlattı.

Breziya'da Bolsonaro destekçileri 'darbe çağrısı' yaptı

NAZİ SELAMI VERDİLER

Ülkenin güneyindeki Santa Catarina kentinde de eylemcilerin Nazi selamı yaptığı objektiflere yansıdı. Başkent Brasilia’da da Bolsonaro destekçileri "sivil direniş" sloganıyla eylem yaptı. Rio de Janerio’da ise eylemciler "Hırsız Lula, senin yerin hapishane" diye bağırdı.

Breziya'da Bolsonaro destekçileri 'darbe çağrısı' yaptı - Resim : 2

Öte yandan seçimi kaybeden Bolsonaro dünkü kısa açıklamasında Lula’yı tebrik etmedi ancak seçim sonuçlarını dolaylı da olsa kabul etti. Bolsonaro’nun konuşmasının ardından devreye giren kurmayları ise geçiş süreci için yetkilerin verildiğini söyledi. Böylece Bolsonaro iktidarı Lula’ya devretmek için yeşil ışık yakmış oldu.

BOSONARO: YOLLARDAKİ ENGELLERİ KALDIRIN

Diğer taraftan ülke genelinde Bolsonaro destekçilerinin üç gündür devam ettirdiği yol kapatma eylemleri sürüyor. İlk gün 271 noktada yapılan eylemler 167’ye düştü.

Breziya'da Bolsonaro destekçileri 'darbe çağrısı' yaptı - Resim : 3

Bolsonaro ise yeni bir açıklama yaparak eylemcilerin yolları boşaltmasını, engelleri kaldırmalarını istedi.

Bolsonaro, "Engelleri kaldırın. Bana göre bu, meşru eylemlerin bir parçası değil. Gelin meşruiyetimizi yitirmeyelim. Ülke çapında, meydanlarda başka eylemler yapılıyor ve bunlar demokrasinin bir parçası. Benim konuğum olun" dedi.

Breziya'da Bolsonaro destekçileri 'darbe çağrısı' yaptı ile ilgili etiketler Brezilya Darbe
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.