Brezilya'da Silva karşıtı eylem kontrol altına alındı! O anlar, 15 Temmuz'u anımsattı

Brezilya'da seçimleri Luiz Inacio Lula da Silva'nın kazanmasının ardından eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun destekçileri başkent Brasilia’da yer alan Ulusal Kongre binasını bastı. Ancak Silva karşıtı eylem kontrol altına alındı. Eylemcilerin etkisiz hale getirildiği fotoğraflar, akıllara 15 Temmuz'u getirdi.

Brezilya’da eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun destekçileri başkent Brasilia’da yer alan Ulusal Kongre binasını bastı. Sandık sonuçlarını kabul etmeyen provokatörler 'darbe' çağrıları yaptı. 

GAZLI MÜDAHALE

Polis, Bolsonaro yanlısı protestocuları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ile müdahale ediyor. Brezilya'nın yeni Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva karşıtı eylem düzenleyen Bolsonaro destekçileri orduya müdahale çağrısında bulundu.

Brezilya'da Silva karşıtı eylem kontrol altına alındı! O anlar, 15 Temmuz'u anımsattı

Bazı göstericilerin Temsilciler Meclisi ve Senato binalarının çatısına çıktığı görüldü.

FEDERAL MÜDAHALE YETKİSİ ALDI

Brezilya'da eski Devlet Başkanı Bolsonaro destekçisi yüzlerce kişinin Ulusal Kongre'ye düzenlediği baskın sebebiyle, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula, 31 Ocak'a kadar 'federal müdahale' yetkisi aldığını açıkladı.

Brezilya'da Silva karşıtı eylem kontrol altına alındı! O anlar, 15 Temmuz'u anımsattı - Resim : 2

TAMAMEN KONTROL ALTINDA

Reuters tarafından yapılan haberde "Brezilya Kongresi'nın Yüksek Mahkemesi ve Başkanlık Sarayı tamamen güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alındı" ifadelerine yer verildi.

Sosyal medyaya düşen fotoğraflarda, Silva karşıtı eylem düzenleyen Bolsonaro destekçilerinin etkisiz hale getirildiği görüldü.

AKILLARA 15 TEMMUZ GELDİ

O fotoğraflar, 15 Temmuz gecesinde Türk milletinin direnişini yeniden akıllara getirdi. Türk milletinin azmi ve vatan sevgisiyle 15 Temmuz gecesi darbe yapmaya çalışan hainlerin bozguna uğradığı o anlar, hafızalarda yer edindi.

.

Brezilya'da Silva karşıtı eylem kontrol altına alındı! O anlar, 15 Temmuz'u anımsattı ile ilgili etiketler Brezilya Lula da Silva
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.