Brezilya-Arjantin Copa America finali ne zaman? Saat kaçta? Hangi kanalda?

Brezilya ile Arjantin, Copa America finalinde karşı karşıya geliyor. İki takımda da süper yıldızlar Lionel Messi ile Neymar, milli takım formasıyla hiç şampiyonluk yaşayamadı. Maç ortada, heyecan dorukta... İşte dev randevu öncesi öne çıkanlar...

Dünya futbolunun iki ekol ülkesi, iki büyük rakip Copa America finalinde karşı karşıya geliyor. Güney Amerika'nın en büyüğü Arjantin ile Brezilya arasındaki 90 dakika sonrası belli olacak.

Brezilya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Copa America'da finalin adı Brezilya-Arjantin olmuştu. Sambacılar yarı finalde Peru'yu tek golle geçerken, Tangocular ise Kolombiya'yı penaltılarla saf dışı bırakmıştı.

Çeyrek finalde Kolombiya elenen Muslera'nın ülkesi Uruguay, 15 şampiyonlukla hala Copa America'yı en çok kazanan ülke konumunda... Arjantin'in ise 14 şampiyonluğu bulunuyor. 1993'ten beri Copa Amerika'ya hasret kalan Arjantin, 2015 ve 2016'da finalde kaybetmişti.

Brezilya'nın ise sonuncusu 2019'da olmak üzere 9 şampiyonluğu bulunuyor. Sambacıların süper yıldızı Neymar, Arjantin-Kolombiya maçından önce yaptığı açıklamada finalde Arjantin'i istediklerini söylemişti. Ezeli rakipler 2007 finalinde de karşı karşıya gelmiş ve Brezilya o maçı 3-0 kazanmıştı.

Brezilya-Arjantin Copa America finali ne zaman? Saat kaçta? Hangi kanalda?

BREZİLYA-ARJANTİN COPA AMERİCA FİNALİ NE ZAMAN? SAAT KAÇTA? HANGİ KANALDA?

Tüm dünyanın gözü bu maçta... Brezilya ile Arjantin arasında Brezilya'nın ünlü Maracana Stadı'nda oynanacak dev final cumartesiyi pazara bağlayan gece TSİ 03.00'te oynanacak. Copa America maçlarını HaberGlobal canlı yayınlıyor.

MESSİ'NİN ARJANTİN MİLLİ TAKIMIYLA KUPASI YOK

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından olan ve Diego Armando Maradona'yla sık sık karşılaştırılan Lionel Messi, Arjantin Milli Takımı'yla hiç kupa kazanamadı. Maradona 1986 Dünya Kupası'nı neredeyse tek başına kazandırmıştı ancak, Messi 2014 Dünya Kupası'nda finali Almanya'ya kaybetmişti. Messi, Brezilya'da düzenlenen turnuvada 4 gol ve 5 asistlik performansıyla turnuvada Arjantin'i sırtlayan isim oldu.

Messi'li Arjantin, 2007 Copa America finalde Brezilya’ya 3-0 yenilmiş, 2015 ve 2016’da ise Şili’ye üst üste iki finalde de penaltılarda mağlup olmuştu.

NEYMAR KAZANMAYA AÇ

Brezilya'nın süper yıldızı Neymar'ın da 2013 Konfederasyon Kupası zaferinden başka kupası bulunmuyor. 2007 finalinde sakatlığı nedeniyle oynayamayan yıldız isim Dünya Kupaları'nda da şampiyonluk sevinci yaşayamadı.

Barcelona'dan iki eski takım arkadaşı olan Neymar ile Messi'nin yolları önümüzdeki sezon PSG'de kesişebilir.

Brezilya-Arjantin Copa America finali ne zaman? Saat kaçta? Hangi kanalda? - Resim : 2

BURADA OLMAK BİLE ZAFER AMA YETMEZ

Arjantin Teknik Direktörü Lionel Scaloni: final öncesi basın toplantısında şöyle konuştu: "Bana, Arjantin'i nasıl temsil edeceklerini gerçekten bildiklerini gösteren bir oyuncu grubuna liderlik ettiğim için çok heyecanlıyım. Onlarla gurur duyuyorum. Finale gelebilmek için muazzam bir çaba gösterdiler, bazıları ailelerini, çocuklarını görmedi, buraya gelmek bizim için bir zaferdir.  Bu bir final, Buenos Aires'te, Şili'de ya da her yerde olduğu gibi oynamalıyız. Efsanevi bir stadyum olmasının ötesinde, tarafsız bir saha gibi düşünmeliyiz."

Brezilya-Arjantin Copa America finali ne zaman? Saat kaçta? Hangi kanalda? - Resim : 3

 

Brezilya-Arjantin Copa America finali ne zaman? Saat kaçta? Hangi kanalda? ile ilgili etiketler Neymar Brezilya Arjantin copa america Lionel Messi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.