Premier League'in açılış maçında Brentford evinde Arsenal'i 2-0 mağlup etti

Premier League'de 2021-22 sezonu Brentford-Arsenal maçıyla başladı.. Kadrosunu koruyan Londra devi Arsenal, ligin yeni ekibine 2-0 mağlup oldu. Geçen sezon kabus yaşayan Mikel Arteta sezona yine soru işaretleriyle başlarken, Brentford 74 yıl sonra döndüğü ligde 3 puanla başladı.

Dünyanın en çok izlenen ligi Premier League'de 2021-22 sezonu Brentford-Arsenal maçıyla başladı. Geçen sezon hayal kırıklığı yaşayan ancak bu sezon hedefi ilk 4 olarak belirleyen Arsenal, Premier League'in yeni ekibi Brentford'a deplasmanında 1-0 mağlup oldu.

Danimarkalı teknik direktör Thomas Frank yönetimindeki Brentford 74 yıl sonra zirve lige çıkıp açılış maçında Londra devini mağlup etmeyi başardı. Kırmızı-Beyazlıl ekibe 3 puanı getiren golleri 22'de Sergi Canos ve 73'te Christian Nörgaard kaydetti. Milli forvet Halil Dervişoğlu maçta yedek bekledi ancak süre alamadı.

ARTETA'YI ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Mikel Arteta yönetimindeki Arsenal, yaz transfer döneminde yaptığı Ben White transferiyle dikkat çekti. Brighton'ın 23 yaşındaki İngiliz stoperi için 59 milyon euro bonservis ödendi. Londra devi, White'ın İngiltere Milli Takımı'nın değişmez isimlerinden biri olmasını bekliyor. 

Kırmızı-Beyazlılar'ın diğer transferleri ise Anderlecht'in 21 yaşındaki orta saha oyuncusu  Albert Sambi Lokonga (17.5 milyon euro) ve Benfica'dan aynı yaştaki Portekizli sol bek Nuno Tavares (8 milyon euro) oldu. 

Açılış maçında Brentford'a kaybeden Arsenal'in iki golcüsü Aubameyang ve Lacazette bu maçta forma giyemedi. Arteta'nın takımı ileri uçta genç Balogun ve Martinelli'yle mücadele etti. Arsenal'i önümüzdeki hafta Chelsea maçı, 3. haftada ise Manchester City deplasmanı bekliyor.

Kadrosunu büyük ölçüde koruyan ve 5 transfer yapan Brentford'un en pahalı transferi İskoç devi Celtic'ten 16 milyon euroya alınan 23 yaşındaki Norveçli stoper Kristoffer Ajer oldu.

Premier League'in açılış maçında Brentford evinde Arsenal'i 2-0 mağlup etti

Premier League'in açılış maçında Brentford evinde Arsenal'i 2-0 mağlup etti ile ilgili etiketler Arsenal Brentford premier league Thomas Frank Mikel Arteta
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.