Brent petrolün varil fiyatı düşüş eğiliminde

Geçtiğimiz gün piyasalarda varil fiyatı 83,44 dolara kadat yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 82,87 dolardan işlem görerek tamamladı. Brent petrol, bu sabah 09:10 itibariyle gerçekleşen kapanışta ise 82,27 dolaradan alıcı buldu.

ABD'de artan enerji maliyetlerinin enflasyonu artırması kaygıları ve ABD stratejik petrol rezervinden daha fazla ham petrolün piyasaya sürülmesi beklentileri dolayısıyla petrol fiyatları gerilemeye devam ediyor.

Geçtiğimiz gün 83,44 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 82,87 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varili, bugün saat 09.10 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,72 azalarak 82,27 dolardan işlem gördü. Ham petrolün varili ise, Batı Teksas türü (WTI) için 81,05 dolardan işlem gördü.

Fiyatların düşüşünde, Amerikan Merkez Bankası FED'in açıkladığı enflasyon değerlerinden sonra doların dünya piyasalarında değer kazanması da sebepler arasında görülüyor.

PETROL ÜRETİMİ EKİM AYINDA ARTTI

Petrol ihraç eden ülkeler örgütü OPEC geçtiğimiz gün sunduğu aylık petrol piyasası raporunda, günlük ham petrol üretiminin Ekim ayında bir önceki aya göre 220 bin varil artarak yaklaşık 27 milyon 450 bin varile yükseldiğini aktardı.

Dünya çapında petrol arzı, raporda belirtildiğine göre geçen ay bir önceki aya kıyasla günlük 1 milyon 740 bin varil artışla yaklaşık 97 milyon 560 bin varile çıktı.

 

Brent petrolün varil fiyatı düşüş eğiliminde ile ilgili etiketler OPEC brent petrol petrol üretimi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.