Brent petrolde düşüş devam ediyor: Benzin ve motorine indirim yolda!

Brent petrol güne gerileyerek 104 dolar seviyesinden başladı. Petrol fiyatlarındaki düşüş sonrası gözler benzin ve motorine çevrildi. Yaşanan düşüş sonrası benzin ve motorine yeni bir indirimin gelmesi bekleniyor.

Petrol fiyatları, küresel resesyon beklentilerinin talebe zarar vereceğine yönelik endişelerle düşüş gösterdi.

Brent petrolün varili saat 22.00 itibarıyla yüzde 9,7 azalışla 102,52 dolardan işlem gördü.

İLK KEZ 100 DOLARIN ALTINA GERİLEDİ

Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili de yüzde 8,55 düşüşle 99,16 dolardan alıcı buldu. Batı Teksas türü ham petrolün varili 11 Mayıs'tan bu yana ilk kez 100 doların altına geriledi.

Petrol fiyatlarındaki düşüşte, başta ABD olmak üzere dünya genelinde güçlenmeye devam eden resesyon endişeleri ve enflasyona ilişkin belirsizlikler etkili olmayı sürdürdü.

 

AKARYAKIT ÜRÜNLERİNDE İNDİRİM BEKLENTİSİ

Petrol fiyatlarındaki büyük düşüş sonrası iç piyasadaki akaryakıt ürünleri için de indirim beklentisi oluştu.

Brent petrolün varil fiyatının 104 dolar seviyesinde olduğu Mayıs ayının ilk haftasında benzinin litre fiyatı 20 lira 35 kuruş, motorinin litre fiyatı ise 22 lira 04 kuruştan satılıyordu.

GÜNCEL BENZİN FİYATLARI 

Bugün itibariyle ise benzinin litre fiyatı ortalamada 25 lira 17 kuruş, motorin 26 lira 65 kuruştan satılıyor.

Her iki tablo karşılaştırıldığında ise ortaya benzinde neredeyse 5 lira, motorinde ise 4 liraya yakın bir fiyat farkı çıkıyor. Bu da petrol fiyatlarındaki düşüş sonrası indirim beklentisini güçlendiriyor.

2 GECE ÜST ÜSTE İNDİRİM GELMİŞTİ

Benzin fiyatlarına 2 gece üst üste indirim yapılırken 2 Temmuz günü benzine 2 lira 13 kuruş ve LPG'ye ise 1 lira 75 kuruş indirim uygulanmıştı.

28 Haziran gece yarısı itibariyle uygulanan 2,5 liralık motorin indirimin ardından 29 Haziran gece yarısı itibariyle geçerli olmak üzere 84 kuruş daha indirim geldi. Yeni indirimin fiyatlara yansımasıyla birlikte iki günde yapılan toplam indirim 3 lira 34 kuruş oldu.

Petrol fiyatlarında son gelişmeler bu yönde iken Francesco Martoccia ve Ed Morse öncülüğündeki Citi analistleri bugün paylaştıkları bir notta OPEC+ üreticilerinin müdahale etmediği bir resesyon senaryosunda petrolün varil fiyatının bu sene 65 dolara, 2023 sonunda da 45 dolara gerileyeceği tahmininde bulundu.

 

Brent petrolde düşüş devam ediyor: Benzin ve motorine indirim yolda! ile ilgili etiketler Dolar benzin Petrol Motorin brent petrol fiyat
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.