Brent petrol yükselişte... Akaryakıt fiyatlarında güncelleme bekleniyor

Enerji fiyatlarıyla birlikte birçok ürünün fiyatının artmasına neden olan brent petrolün varil fiyatı yükselerek uluslararası piyasalarda 111,59 dolardan işlem görüyor. Öte yandan AB Komisyonunun Rus petrolü için Meclis'e sunduğu teklifin de etkisiyle, brent petrol fiyatlarında yaşanan oynaklıkla akaryakıt fiyatlarına güncelleme gelmesi bekleniyor.

Avrupa Birliği Komisyonunun, geçtiğimiz günlerde Rusya'dan petrol ithalatının yasaklanmasına yönelik Meclis'e teklif sunmasının ardından yapılan açıklamalar fiyatlar üzerindeki etkisini sürdürüyor. Dün en yüksek 113,99 dolar seviyesini gören brent petrolün varil fiyatı, 110,90 dolar seviyesinde günü tamamladı.

BRENT PETROL 111,59 DOLAR OLDU

 Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.26 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,62 artışla 111,59 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 108,88 dolardan alıcı buldu.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Rusya'nın ham petrol tedarikini 6 ay içinde ve rafine ürün tedarikini de yıl sonuna kadar aşamalı olarak kaldıracaklarını duyurmuştu. AB'nin teklifi en geç gelecek hafta pazartesiye kadar değerlendirmesi bekleniyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu, dün çevrim içi düzenledikleri 28. Bakanlar Toplantısında haziranda günlük yaklaşık 432 bin varil üretim artışı kararı aldı.

Salgın sonrası yaşanan hızlı talep toparlanması nedeniyle yapılan üretimin artırılması çağrılarına yanıt vermeyen OPEC'ten toplantı sonrası yapılan açıklamada, mevcut petrol piyasası görünümünün dengeli bir piyasaya işaret ettiği, jeopolitik faktörler ve salgına ilişkin konuların etkilerinin ise izlendiği belirtildi.

Yatırımcılar, arz tarafında Uluslararası Enerji Ajansının acil durum rezervi kapsamında 60 milyon varil petrolü kullanıma açma kararının bir parçası olarak ABD'nin stratejik petrol rezervinden 30 milyon varili piyasaya sürmesini bekliyor.

BRENT PETROL DESTEK VE DİRENÇ SEVİYELERİ

Brent petrolde teknik olarak 111,81 ile 112,06 dolar aralığının direnç, 110,83 ile 110,59 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

AKARYAKIT FİYATLARINA GÜNCELLEME GELEBİLİR

Ukrayna ve Rusya savaşıyla yükselen brent petrolün fiyatı, AB komisyonunun Rus petrolüne ambargo için Meclis'e teklif vermesinin ardından dalgalı bir şekilde ilerliyor. Brent petrol fiyatında yaşanan oynaklığın ardından akaryakıt fiyatlarında güncelleme bekleniyor. 

Öte yandan bugün motorine 32 kuruş zam geldi.

GÜNCEL MOTORİN FİYATLARI

İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre mazot fiyatı: 22,06 TL

İstanbul Anadolu Yakası'nda bir litre mazot fiyatı: 22,08 TL

 

Ankara'da motorin litre fiyatı 22,16TL

İzmir'de motorin litre fiyatı 22,17 TL

GÜNCEL BENZİN FİYATLARI

İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 20,34 TL

İstanbul Anadolu Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 20,35 TL

Ankara'da bir litre benzin fiyatı: 20,44 TL

İzmir'de bir litre benzin fiyatı: 20,46 TL

Brent petrol yükselişte... Akaryakıt fiyatlarında güncelleme bekleniyor ile ilgili etiketler zam Motorin benzin brent petrol akaryakıt fiyatları
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.