Brent petrol 121 dolar seviyesinde işlem görüyor

Petrol fiyatlarında arz endişeleri ile birlikte yaşanan yükseliş bugün de hafif bir şekilde yaşanıyor. Brent petrolün varili yüzde 0,5 artışla 121,65 dolardan işlem görüyor. Batı Teksas petrolü de 49 cent yükselerek 119,42 dolara geldi.

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları için de gözler Fed toplantısına çevrilmiş durumda. Fed'in ABD ekonomisini ve küresel ekonomiyi yavaşlatacak agresif bir faiz artırımına yönelik yönelmeyeceği petrol fiyatları için belirleyici olacak.

Arz taraflı endişeler ile dün güçlü yükselişlerin yaşandığı petrol fiyatlarında bu sabah da bir miktar artış var.

ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı düne göre 48 cent artışla 121,65 dolar/varil seviyesinde.

NYMEX'de Batı Teksas petrolü de 49 cent yükselerek 119,42 dolar/varilden işlem görüyor.

Analistler, aralarında Goldman Sachs'ın da olduğu yatırım bankalarının beklediği gibi Fed'den 75 baz puanlık bir faiz artırımı gelmesi halinde kısa vadede ABD dolarının güçlenmesini ve bunun petrol fiyatlarında bir miktar gerilemeyi beraberinde getirmesini bekliyorlar.

 

Brent petrol 121 dolar seviyesinde işlem görüyor ile ilgili etiketler Petrol petrol fiyatı brent petrol batı teksas petrolü
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.