Bozkır Arslanı Celalleddin kimi, hangi dönemi anlatıyor? Kuruluş Osman'ın yapımcısından tarih kokan bir yapım daha!

ATV ekranlarında yayın hayatına başlayacak olan Bozkır Arslanı Celaleddin isimli tarihi dizi merakla bekleniyor. Kuruluş Osman dizisinin yapımcısı Mehmet Bozdağ imzalı dizi hangi dönemi anlatıyor?

ATV, bir kez daha tarih kokan bir diziyi ekrana getirmeyi planlıyor. 21 Mayıs Cuma akşamı izleyici karşısına çıkacak olan Bozkır Arslanı Celaleddin dizisi kimi, hangi dönemi anlatıyor?

BOZKIR ASLANI CELALEDDİN GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR!

Kuruluş Osman dizisinin yapımcısı Mehmet Bozdağ'ın yapımını ve proje tasarımını üstlendiği Bozkır Arslanı Celaleddin, Harzemşahlar Devleti'nin son lideri Celalettin Harzemşah'ın hayatını anlatıyor.

Celalettin Harzemşah kimdir?

Celaleddin Harezmşah Mengüberti, Harezmşahlar Devleti'nin son hükümdarıdır. 1220 ile 1231 yıllarında hükümdarlık yapan Celâleddin Harezmşah'ın defin yeri Diyarbakır Silvan’dır.

uruluş Osman dizisinin yapımcısı Mehmet Bozdağ'ın yapımını ve proje tasarımını üstlendiği Bozkır Arslanı Celaleddin, Harzemşahlar Devleti'nin son lideri Celalettin Harzemşah'ın hayatını anlatıyor.

Bozkır Arslanı Celaleddin dizisinde kim oynuyor? Bozkır Aslanı Celaleddin oyuncuları

Bozkır Arslanı Celaleddin'in genel yönetmenliğini Metin Günay, yönetmenliğini Nurgissa Almurat, sanat yönetmenliğini Reza Himmeti üstlendi. Görüntü yönetmenliğini ise Efe Kubilay yaptı. Özbekistan'da 14 Şubat 2021'de ilk bölümü yayımlanan dizi Türkiye'de ise 21 Mayıs 2021'de izleyiciyle buluşacak.

Dizinin başrol oyuncusu yani Celâleddin Harezmşah karakterini Emre Kıvılcım oynuyor.

Bozkır Arslanı Celalleddin kimi, hangi dönemi anlatıyor? Kuruluş Osman'ın yapımcısından tarih kokan bir yapım daha! ile ilgili etiketler ATV bozkır aslanı celaleddin kimi anlatıyor bozkır aslanı celaleddin hangi dönemi anlatıyor
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.