Bozkır Arslanı Celaleddin ne zaman başlıyor? Oyuncu kadrosunda kimler var?

Ünlü yapımcı Mehmet Bozdağ’ın yeni sezon dizilerinden Bozkır Arslanı Celaleddin ilk bölümüyle ATV ekranlarında izleyicisinin karşısına çıkıyor. Takipçileri ise Bozkır Arslanı Celaleddin ne zaman başlıyor sorusuna yanıt arıyor. Peki, Bozkır Arslanı Celaleddin oyuncu kadrosunda kimler var?

Kuruluş Osman dizisinin yapımcısı olan Mehmet Bozdağ’ın çok konuşulacak tarihi dizilerinden biri olan Bozkır Arslanı Celaleddin başlıyor. Cuma akşamlarında ATV ekranlarında yayınlanacak Bozkır Arslanı Celaleddin dizisinin oyuncu kadrosu ise adeta göz kamaştırıyor.

BOZKIR ARSLANI CELALEDDİN NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Mehmet Bozdağ'ın yapımını ve proje tasarımını üstlendiği 'Bozkır Arslanı Celaleddin' ilk bölümü ile 21 Mayıs Cuma akşamında ATV ekranlarında başlıyor. Başrollerinde Emre Kıvılcım, Yulduz Radjova, Rano Shodiyeva, Rayxoun Ulesanova, Tohir Saidov, Saide Rametova’nın yer aldığı Bozkır Arslanı Celaleddin dizisinin büyük bir ses getirmesi bekleniyor.

Bozkır Arslanı Celaleddin ne zaman başlıyor? Oyuncu kadrosunda kimler var?

Genel yönetmenliğini Metin Günay, yönetmenliğini Nurgissa Almurat, sanat yönetmenliğini Reza Himmeti üstlenirken; görüntü yönetmenliğini ise Efe Kubilay’ın yaptığı Türkiye, Özbekistan ve Türk dünyasının tanınmış oyuncularının yer aldığı Bozkır Arslanı Celaleddin dizisinin aslan avı sahnesi animasyonları için 5 aylık bir zaman harcandı.

Kamera arkasında yaklaşık 500 kişilik bir ekibin çalıştığı Bozkır Arslanı Celaleddin dizisinin dijital efektleri Türkiye, İngiltere, Hindistan ve Malezya'dan 200 kişilik bir ekip tarafından hazırlandı.

Özbek ve Türk oyuncular, dönem silahlarının kullanımı, binicilik, dönemin beden dilini kullanma gibi konularda Bozdağ Film bünyesindeki eğitim alanlarında her biri konusunda uzman ekiplerinden altı ay eğitim aldı. Bu eğitimler sonrası oyuncular 13'üncü yüzyıldan günümüze gelmiş kahramanlar gibi her açıdan dönemin gerçeğini yansıtacak birikime ulaştılar.

Bozkır Arslanı Celaleddin ne zaman başlıyor? Oyuncu kadrosunda kimler var? - Resim : 2

BOZKIR ARSLANI CELALEDDİN NEREDE ÇEKİLDİ?

Dizinin hazırlık süreci 2 yıl sürerken, 300 kişilik sanat ve dekor ekibi; 300 dönüm arazi üzerine kurulu Avrupa'nın en büyük film platolarından biri olan Bozdağ Film Platosu'nda 13'üncü yüzyılın mekanlarını inşa etti. Dönemin Ürgenç kenti; çarşısı, hanları, evleri ve sokaklarıyla 20 bin metrekare alanda inşa edildi. Sultan Aleaddin Sarayı ise 7 bin 500 metrekare kapalı, 2 bin 500 metrekare açık alan olmak üzere 10 bin metrekarelik bir alanda, taht odası, sultan odaları, haremlik, saray girişi ve avlusu dahil olmak üzere inşa edildi.

Ayrıca 5 bin metrekarelik bir alanda 50 çadırlık Cengizhan obası kuruldu. Dizinin aksiyon ve savaş sahnelerinin çekimleri Aksaray Ihlara ve Nevşehir'deki Kapadokya vadilerinde çekildi. Dizide kullanılan aksesuvar ve eşyaların büyük kısmı Özbekistan'dan temin edilirken, yüz bin metre kumaş kullanılarak bin 500 kostüm dikildi.

BOZKIR ARSLANI CELALEDDİN DİZİ KONUSU

Bozkır Arslanı Celaleddin, görkemli bir imparatorluk olan Harzemşah devletinin sultanı Alaeddin Muhammed'in büyük şehzadesi Celaleddin Harzemşah'ın efsanevi hikayesini anlatacak. Sultan babası ve babaannesi Türkan Hatun arasındaki nüfuz mücadelesinin zayıflattığı devletini hayatta tutmak için kimliğini gizleyerek Moğol hükümdarı Cengiz Han'ın huzuruna giren Celaleddin Harzemşah, Cengiz Han'ın ülkesini ele geçirmeyi planladığını anlar.

Bozkır Arslanı Celaleddin ne zaman başlıyor? Oyuncu kadrosunda kimler var? - Resim : 3

Cengiz Han'a meydan okuyup, ülkesini savunmaya karar veren Celaleddin Harzemşah, Cengiz Han'ın otağında karşılaştığı ve bütün tehlikelere rağmen kaçırıp Gürgenç'e getirdiği güzeller güzeli Kutlu Bike ile birlikte kendini büyük bir mücadelenin ortasında bulur.

Türk tarihinin kahraman komutanları arasında yer alan Celaleddin Harzemşah'ın heyecan dolu hikayesini anlatan 'Bozkır Arslanı Celaleddin' tanıtımları sosyal medyada büyük ilgi görürken; görkemli prodüksiyonu ve zengin oyuncu kadrosuyla heyecan yarattı.

Bozkır Arslanı Celaleddin ne zaman başlıyor? Oyuncu kadrosunda kimler var? ile ilgili etiketler Bozkır Arslanı Celaleddin
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.