Bozdağ ve Gül'den yavru köpek ile ilgili açıklama!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Sakarya'da bacakları kesildiği için ölen yavru köpekle ilgili önemli açıklamalar geldi. Bozdağ ve Gül, bu tip olaylara ağır cezalar getiren yasanın seçim sonrası Meclis'ten geçeceğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, patileri kesilen yavru köpeğin ölümü ile ilgili olarak seçim sonrası hükümet olarak ciddi adım atılacağını söyledi.

Bozdağ, "Sahipli ve sahipsiz hayvanların öldürülmesi, işkence ve eziyete muhattap olması suç olarak kabul edilecek ve ağır cezai yaptırımlar getirilecektir. Hükümetimizin ana gündemlerinden bir tanesidir. Seçimden sonra yapacağımız öncelikli işler arasında Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılacak değişiklikler yer alacaktır." dedi. 

GÜL'DEN "İLK İCRAATIMIZ OLACAK" MESAJI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hayvanlar aleyhine işlenen öldürme ve eziyet eylemlerine hapis cezası getiren çalışmayı bir süre önce kamuoyuyla paylaştıklarını belirterek, seçim sonrası ilk icraatlarından birinin bunun kanunlaştırılması olacağını kaydetti.

Bakan Gül, Twitter hesabından, Sakarya'nın Sapanca ilçesinde patileri kesilmiş halde bulunan ve yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayan yavru köpeğe ilişkin paylaşımda bulundu.

Olayı kınayan Gül, masum bir canlıya karşı insanlık dışı bir eylem gerçekleştirildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yaşam hakkı sadece insanlar için değil, hayatı paylaştığımız dostlarımız, hayvanlar için de kutsaldır. Hayvanlar aleyhine işlenen öldürme ve eziyet eylemlerine hapis cezası getiren çalışmamızı bir süre önce kamuoyuyla paylaşmıştık. Kanunlaştırılması seçim sonrası ilk icraatlarımızdan olacak."

Bozdağ ve Gül'den yavru köpek ile ilgili açıklama! ile ilgili etiketler Bekir Bozdağ Abdulhamit Gül Adalet Bakanı başbakan yardımcısı yavru köpek
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.