Boza süt yapar mı? Emziren anneler için bozanın faydaları!

Emziren anneler için bozanın faydalarını sizler için araştırdık. Uzmanlar, boza süt yapar mı sorusunun cevabını verirken şuna dikkat çekiyorlarİ: Probiyotik bir etkiye sahip olan bozanın bağırsaklardaki faydalı bakterilerin çoğalmasına neden oluyor. Ancak emzirme döneminde boza içmenin faydaları bununla da bitmiyor. İşte boza süt yapar mı sorusunun yanıtı....

Boza süt yapar mı? Emziren anneler için bozanın faydaları!

Anne sütüne gaz yapmayan yiyecekler arasında bilinen boza aynı zamanda sütün çoğalmasında da etkilidir. Sindirim sistemini koruyan boza aynı zamanda da kabızlığa karşılı da etkili olduğu söyleniyor. Emziren anneleri için bozanın faydaları konusunda uzmanlar da açıklamayı yaptı. İşte emzirme döneminde boza süt yapar mı?

BOZA SÜT YAPAR MI?

Probiyotik etkiye sahip olan boza bağırsaklardaki favori bakterilerin de çoğalmasına neden oluyor. Özellikle gaz sorunu yaşayan hamile ve emziren anneler, bir de bebeğin sütsü kalma tehliikesi ile de karşılaşabiliyor. 

Mineral bakımından içerdiği A, B, E vitaminleri ile kalsiyum, demir ve fosfor açısında zengin olan boza, gebeler ve emziren annenler tarafından tüketilebilir.

Kış mevsiminin en çok tercih edilen içeceklerinden olan boza annelerde süt artıran bir etkiye sahiptir. Yapılan araştırmalar da gösteriyor ki anne sütünü artıran bozanın darıdan tarifi ile mümkün oluyor. Darı ve buğday karışımı boza ise süt yapmakta ikinci sırada yer alıyor. Darı, Buğday ve mısır üçlüsünün ise emziren anneler için süt yapıcı etkisi en düşük olanıdır.

Kış güzeli: Boza - Güzel Yaşa

Boza bebeğe gaz yapar mı?

Hayır, sindirimi kolaylaştırdığı ve gaz problemlerini azalttığı için boza gaz yapmaz. Anne sütü aracılığıyla bebeğine geçtiğinde de bir sorun yaratmaz. Bozayı gönül rahatlığıyla bebeğe gaz yapmayan yiyecekler listene alabilirsin.

Boza süt yapar mı? Emziren anneler için bozanın faydaları! ile ilgili etiketler Hamile boza süt yapar mı emziren anneler boza içebilir mi
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.