Boyun düzleşmesi neden olur? Tedavisi nasıl yapılır? Evde tedavi önerileri...

Boyun düzleşmesi genellikle masa başı iş yapan insanların ortak dertleridir. Yaşam kalitesini bir anda aşağıya çekebilen boyun düzleşmesi rahatsızlığına bir an evvel tedavi ile müdahale edilmesi gerekir. Tıp dilinde Servikal Lordoz denilen boyun düzleşmesi neden olur, nasıl geçer?

Boyun düzleşmesi aslında tek başına bir rahatsızlık olarak tanımlanmaz. Başka hastalıklarla birlikte olup genel olarak omnurgada ağrı oluşumuna sebep olan bir diğer hastalıkla birlikte seyreder. Boyun bölgesinde gerçekleşen Servikal lordor ya da boyun düzleşmesi tedavisi nasıl gerçekleşir?

Boyun düzleşmesi neden olur?

Toplam 33 tane omurdan oluşan omurganın 7 omuru boyun bölgesinde yer alır. Sağlıklı bir kişinin omurgası tahmin edilenin aksine dümdüz bir şekilde ilerlemez. Daha çok kıvrımlı bir yapısı olur. Boyun ve beldeki omurların kıvrımlı olmasına rağmen kalça ve sırt çıkıntılı bir görünüme sahiptir.

Boyun düzleşmesi belirtileri ve tedavisi: Boyun düzleşmesi nedir? İşte  nedenleri… - Sağlık son dakika haberler

Servikal lordoz ya da boyun düzleşmesi ise boyundaki bu omurların C şeklinde değil de düzleşmesi anlamına gelir. Yani olması gerekenden daha düz bir hal alan boyundaki omurlar ilerleyen zamanlarda tam ters tarafa doğru bir eğim ya da kıvrım oluştururlar. Buna da servikal kifoz adı verilir.

Boyun düzleşmesinin nedenleri arasında;

Travma
Tümör ya da diğer enfeksiyonlar
Doğuştan bir bozukluk
Dejeneratif disk hastalığı gibi sebeplerdir.

Boyun düzleşmesi nedir? Boyun düzleşmesinin nedenleri, belirtileri ve  tedavi yolları - Sağlık son dakika haberler

Peki tedavisi nasıl yapılır?

Öncelikli olarak fizik tedavi boyun düzleşmesine karşı yapılan ilk müdahalelerden biridir. Boyunluk kullanımı ya da ağrı kesiciler de buna ek olarak kullanılabilir ancak bu durum omuriliğe baskı yapacak kadar ileri boyutta ise cerrahi bir müdahale gerekbebilir. Boyun düzleşmesinde ise en son çara olarak cerrahi müdahale önerilir.

Boyun düzleşmesinin belirtileri nedir?

Baş ağrısı, boyundaki C şeklindeki kıvrımın ortadan kalkması ve boyun bölgesindeki ağrılar düzleşme belirtileri olarak gösterilebilir.

 

Boyun düzleşmesi neden olur? Tedavisi nasıl yapılır? Evde tedavi önerileri... ile ilgili etiketler sağlık boyun düzleşmesi neden olur
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.