Boynuzlu protestocunun tuhaf öyküsü!

ABD'de kongre binasını basan Trump destekçileri arasında en çok dikkat çeken isim boynuzlu başlığıyla Jake Angeli oldu. "Q Shaman"lakabı ile tanınan Angeli, Trump'ın kötülüklerle gizlice savaşıp dünyayı kurtardığına inanıyor.

Trump yanlısı Angeli, vikinglerinkine benzer giyinişiyle Kongre baskınının öne çıkan figürüydü. Kimi aşırı sağcılar, sosyal medyada onu dünkü olayların lideri olarak lanse etti.

"Q(Anon) Shaman" takma adıyla da bilinen 32 yaşındaki Angeli, Arizona'daki aşırı sağcı gösterilerinde de yer aldı.

"ANA AKIM BİZİZ"

Yine 2020'de, Phoenix'te Trump için düzenlenen bir mitingde, "Kartopu yuvarlanıyor ve daha da büyüyor. Artık ana akım biziz" ifadelerini kullanmıştı.

KOMPLO TEORİLERİ HAREKETİ: QANON

QAnon, ABD'de aşırı sağcı komplo teorileri hareketi olarak biliniyor.

Bu grubun üyeleri, iddiaya göre, Başkan Trump'ın kötülere karşı gizli bir savaş yürüttüğünü düşünüyor.

Grubun adı ilk olarak 2017 yılında duyulmuştu.

FACEBOOK ÖNLEM ALMIŞTI

Facebook, bundan 8 ay önce yaptığı açıklamada, QAnon ile bağlantılı 6 grup, 20 hesap ve 5 sayfayı sosyal ağdan kaldırdığını açıklamıştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, grup üyeleri, sıklıkla ABD'deki başkanlık seçimi ve adaylar, Trump yönetimi, Yahudi ve Asya karşıtı komplolar ile COVID-19 gibi konularda haberler paylaşıyordu.

Boynuzlu protestocunun tuhaf öyküsü! ile ilgili etiketler ABD protesto vikink boynuz
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.