Böyle teşvik görülmedi! Aşı olan çalışana 345 bin TL'lik araç veriliyor!

Dünyanın en büyük online alışveriş markası olan Amazon'dan aşıya teşvik için duyanları hayrete düşüren bir hamle geldi. Amazon, koronavirüs aşısı olan çalışanlarına 40 bin dolarlık otomobil ve 100 bin dolar nakit verdi.

Dünya gnelinde aşılamaya teşvik için pek çok ilginç uygulama yapılırken en etkisi Amazon'dan geldi. 

4 DEPO ÇALIŞANINA ÖDÜL

Şirket, "Amazon Vest Life" hesabındaki bir Instagram gönderisinde, dört depo çalışanı ve bir Whole Foods çalışanına, Covid-19 aşısı olduklarını kanıtladıktan sonra 40 bin dolar değerinde otomobil verildiğini duyurdu.

Geçen hafta ise üç depo ve Whole Foods çalışanına aşılandıkları için 100 bin dolar nakit para ödül verildi.

 

Böyle teşvik görülmedi! Aşı olan çalışana 345 bin TL'lik araç veriliyor!

GEÇEN HAFTA ÇEKİLİŞ BAŞLATILDIĞINI DUYURMUŞTU

Bununla birlikte Amazon, Ağustos ayında Covid-19 aşısı olan çalışanlarını ödüllendirmek ve çekinenleri aşı yaptırmaya teşvik etmek için bir çekiliş başlattığını duyurmuştu.

“Max Your Vax” olarak adlandırılan kampanya çalışanlara araba kazanma şansı, 12 bin dolarlık tatil paketiyle birlikte bir haftalık ücretli izin, 100 bin dolar ve 500 bin dolar değerinde nakit ödül sunuyor.

 

Böyle teşvik görülmedi! Aşı olan çalışana 345 bin TL'lik araç veriliyor! - Resim : 2

2 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDE TOPLAM 18 ÖDÜL

Amazon'un bildirdiğine göre, bu ay 21 Ekim'e kadar yaklaşık 2 milyon dolar değerinde toplam 18 ödül verilecek.

Diğer taraftan şirket, çalışanların kendilerini ve toplulukları korumaları için aşılanmanın kritik olduğuna inandığını söyledi. Ayrıca Amazon'un çalışanları ve aileleri için bin 500'den fazla yerinde aşılama etkinliği düzenlediği aktarıldı.

AŞI OLAN HERKESE 100 DOLAR VERİYOR

Öte yandan, Amazon ön saflardaki çalışanlarının aşı olmasını talep etmedi ancak Max Your Vax” adlı kampanya aşılamayı teşvik ediyor. Şirket, ayrıca aşı kanıtı gösteren çalışanlara ve yeni işe alınanlara 100 dolara kadar ikramiye veriyor.

Böyle teşvik görülmedi! Aşı olan çalışana 345 bin TL'lik araç veriliyor! ile ilgili etiketler aşı teşvik
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.